Govern Valencià Deroga el Decret de la Unitat Valenciana d’Emergències per a Simplificar la Gestió de Crisi

La consellera de Justicia e Interior, Elisa Núñez. EFE/Ana Escobar

Elisa Núñez, consellera de Justícia i Interior de la Comunitat Valenciana, ha anunciat la derogació urgent del decret que regulava la creació de la Unitat Valenciana d’Emergències (VE). Esta unitat, aprovada al febrer per l’anterior govern, tenia com a objectiu coordinar les emergències de la Generalitat a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

La decisió de derogar el decret s’ha comunicat durant la primera Comissió de Coordinació dels Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de la Comunitat, celebrada després de la presa de possessió de Núñez com a consellera el passat 19 de juliol.

Segons Núñez, la VE agregava una capa addicional de complexitat a la ja desafiadora gestió d’emergències a la regió, qualificant-la com una «nova ocurrència per a tapar mancances enormes en eixa gestió» i una font de descontentament per a un sector afectat per decisions poc encertades.

En un comunicat, la consellera ha emfatitzat que la solució a la gestió d’emergències no radica en la creació d’esta unitat, sinó en la redefinició del model de prevenció, extinció i salvament. Este canvi busca millorar la coordinació i establir bases sòlides per a un futur més eficient.

Núñez ha criticat la VE per haver-se format sense la deguda consideració i reflexió, contribuint a empitjorar i complicar la gestió d’emergències en lloc de millorar-la, i agreujant la descoordinació i el caos.

La derogació del decret és un pas cap a la correcció del que Núñez considera errors i excessos de projectes estratègics previs, els quals, al seu judici, no van ser avaluats ni adaptats adequadament a un marc pressupostari seriós i rigorós.

La reunió també ha servit per a abordar altres temes importants, com la modificació dels criteris per a obtindre l’acreditació de bomber d’empresa i l’elaboració d’un programa de formació per a habilitar als bombers professionals de SPEIS com a bussejadors de rescat, amb finalitats de servei públic, en la Comunitat Valenciana.

Compartir en redes sociales