L’informe destaca que aquests impactes directes, indirectes i induïts són similars als registrats en 2019, abans de la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, s’assenyala la necessitat d’interpretar amb cautela la comparativa amb l’any anterior a causa de les circumstàncies particulars del 2022. A pesar que s’esperava una millora en l’activitat firal i una recuperació quasi normalitzada després de la pausa i l’inici de la pandèmia, es van produir efectes negatius derivats de la guerra a Ucraïna. Aquesta situació va provocar la cancel·lació de la fira Cevisama, la qual cosa va afectar tant els resultats de Fira València com a l’impacte econòmic a la regió.
L’informe elaborat per Joaquín Maudos, Carlos Albert i Eva Benages subratlla que Fira València té una programació biennal en anys pareixes i imparells, la qual cosa implica que la no celebració d’una fira important com Cevisama va tindre repercussions significatives. La cancel·lació d’aquest esdeveniment va afectar negativament tant a l’entitat firal com a l’impacte econòmic que genera a la regió.
Malgrat els desafiaments als quals es va enfrontar l’any 2022, Fira València continua sent un actor clau en l’economia valenciana. L’entitat treballa en estreta col·laboració amb les autoritats i altres actors rellevants per a enfortir la seua posició i maximitzar la seua contribució al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana. S’espera que en els pròxims anys es puga recuperar i superar els resultats previs a la pandèmia, impulsant així el creixement i la generació d’ocupació a la regió.