Èxit Sindical en Protesta del Sector Tauleller en Cevisama

Els sindicats UGT i CCOO han destacat l’èxit de la protesta duta a terme aquest dimarts enfront de les portes de Fira València, on se celebra Cevisama, per a manifestar el «bloqueig» en les negociacions del conveni del sector tauleller. La patronal Ascer ha convocat una reunió per a avui, buscant avançar en la discussió.

Entre 500 i 600 persones es van congregar a les portes de Cevisama, arribant en set autobusos i vehicles particulars de treballadors i delegats sindicals desplaçats per a participar en la concentració.

Jordi Riera, secretari general de CCOO del Hàbitat PV a Castelló, va indicar que els treballadors del sector «no poden permetre’s continuar perdent poder adquisitiu» i rebutgen la proposta de la patronal d’un 2,5 per cent d’increment salarial.

Riera va sostenir que les demandes sindicals són «qüestions de justícia» per als treballadors i va anunciar la continuació de mobilitzacions, intensificant-se amb la convocatòria d’una vaga per a demà dimecres i el divendres 1 de març.

Antonio Durán, secretari general d’UGT-FICA Comarques de Castelló, va informar que Ascer ha citat a tots dos sindicats a una reunió avui a les 17 hores per a avançar en la negociació del conveni. Encara que assistiran «per responsabilitat», mantenen la convocatòria de vaga per a demà i consideraran la suspensió l’1 de març si hi ha avanços satisfactoris.

Durán va assenyalar que també continua la protesta dels treballadors de Roca Tiles aquest dimecres, els qui es concentraran en Cevisama coincidint amb la vaga a les 11 hores.

Tots dos sindicats van expressar la seva satisfacció per la resposta a la protesta en Cevisama i esperen que aquest optimisme «culmini amb la consecució d’un avanç en la negociació del conveni amb Ascer».

Compartir en redes sociales