Exhibició en el Palau de Cervelló: «La Família Reial Espanyola en la Mirada dels Artistes»

El Palau de Cervelló, situat a València, alberga fins al 26 d’abril l’exposició itinerant «La Família Reial als ulls dels artistes espanyols», on es presenten dues escultures originals juntament amb reproduccions dels retrats de la família reial.

La col·lecció de la Germanor Nacional Monàrquica d’Espanya inclou dues escultures inèdites modelades a mà en fang: una del rei Felip VI i una altra de la princesa Leonor presentada en forma de retrat escultòric.

Totes dues escultures, creades per l’artista valencià Rodolfo Navarro, s’exhibeixen per primera vegada a València, segons han informat fonts municipals.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc aquest dimarts amb la presència del regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, acompanyat de la primera tinenta d’alcalde i regidor d’Hisenda i Participació, María José Ferrer San Segundo.

José Luis Moreno va destacar: «A diferència d’altres representacions, l’estil personal de l’artista aconsegueix plasmar una visió contemporània i elegant de la nostra família reial».

L’artista ha creat obres escultòriques on la base mateixa es converteix en essencial per a la idea global i la seva percepció, convidant als espectadors a contemplar les figures des de diversos angles.

Enmig de les textures del fang, es poden apreciar elements com el contorn del mapa d’Espanya i la bandera amb l’escut constitucional en totes dues escultures, convertint-se en parts fonamentals de la base que sostenen els retrats.

Segons l’artista, una escultura «ha de portar alguna cosa de mi en ella per a deixar empremta», plasmant en aquestes figures pròximes, dignes del seu rang però actuals i sensibles.

Els retrats, pintats amb diferents tècniques i materials, són obra d’artistes nacionals, fusionant diferents estils, moments i visions tant del rei Felip VI com de la reina Letizia i de la família reial en el seu conjunt.

Compartir en redes sociales