El President de la Generalitat busca Eficiència i Reducció de Llistes d’Espera en la Sanitat Valenciana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón (izqda), se reúne con el presidente de CSIF-CV, Rafael Cantó (2i); la presidenta de USO CV, Maica Imbernón (2d); y el secretario general del Sindicato Independiente CV, Fermín Palacios, en una imagen de archivo. EFE/Biel Aliño/Archivo

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha expressat aquest dimarts, en resposta a preguntes sobre possibles revertir canvis als hospitals valencians, que l’enfocament no se centra en revertir o no, sinó a establir una atenció mèdica eficient i reduir les llistes d’espera.

En les seues declaracions durant la seua visita a la Fira d’Agost en el municipi valencià de Xàtiva, Mazón ha destacat que es busca una sanitat eficaç, independentment de qui participe en la prestació del servei, ja que sempre serà públic, universal i gratuït.

En aquest sentit, ha emfatitzat que el tema en debat se centra en «com eliminar les llistes d’espera i com aconseguir una atenció mèdica eficaç», ja que considera que l’augment de les llistes d’espera a la Comunitat Valenciana és inacceptable.

Mazón ha assenyalat que la qüestió no es tracta de models ideològics, sinó de models d’eficiència. Per això, s’està duent a terme una auditoria tècnica amb l’objectiu de millorar la salut dels pacients i ciutadans de la Comunitat.

El president ha ressaltat la importància d’evitar la ideologia política en la sanitat i ha defensat l’eficàcia com a prioritat, sempre en col·laboració amb el personal. Ha esmentat que decisions es van prendre anteriorment sense consultar al personal dels hospitals i departaments de salut, i això ha contribuït al problema actual.

Mazón ha reflexionat sobre com es va arribar a aquesta situació i ha indicat que va ser degut a intents d’imposar un model predefinit que no ha portat beneficis i, per contra, ha incrementat les llistes d’espera.

En aquest context, el president ha afirmat que des de la seua arribada, s’ha buscat l’eficiència a través del consens, el diàleg i la col·laboració amb els sindicats. Diverses auditories s’estan finalitzant en tots els departaments per a aconseguir això. A més, ha anticipat que el pròxim període serà positiu per a la salut dels valencians.

Mazón ha conclòs manifestant que a partir de setembre s’implementaran i treballaran en aquestes mesures, i que juntament amb el col·lectiu sanitari, s’establirà un gran pacte per la salut necessari per a la regió.

 

 

Compartir en redes sociales