El President de la Generalitat anuncia un nou Pla Estratègic per a la inclusió del poble gitano

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha revelat plans per a l’elaboració d’un nou Pla Estratègic destinat a la inclusió, el respecte i la visibilització del poble gitano per al període 2024-2030. Aquest anunci es va realitzar durant l’esdeveniment commemoratiu del Dia Internacional del Poble Gitano, dut a terme al Parc de Capçalera de València. Mazón va explicar que aquest pla es durà a terme en col·laboració amb les entitats representatives de la comunitat gitana.

Durant l’esdeveniment, Mazón va subratllar la importància d’aquesta efemèride com una ocasió per a celebrar la tradició i la història del poble gitano, així com per a retre homenatge al seu llegat. Va expressar el compromís del Consell en la lluita per la igualtat d’oportunitats i els drets dels gitanos, i va destacar la intenció de promoure l’educació, l’ocupació i l’accés a l’habitatge per a aquesta comunitat.

El president també va esmentar la coincidència del Dia Internacional del Poble Gitano amb el seu aniversari, agraint l’afecte rebut en aquesta data. Va assegurar que mai oblidarà el seu primer Dia Internacional del Poble Gitano com a president de la Generalitat i aquest aniversari.

En l’esdeveniment van ser presents la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, així com diversos representants d’entitats gitanes en la Comunitat Valenciana. A més, es va reconèixer la trajectòria i labor de Juan Fernández (a títol pòstum), Miguel Santiago Santiago i Francisco Requena amb la població gitana. L’acte va incloure també la simbòlica tirada de pètals al llac del parc de Capçalera i la interpretació de l’himne gitano ‘Gelem, gelem’.

Compartir en redes sociales