El PP podrà governar amb el suport de Vox en la Comunitat Valenciana

Foto: EFE

El PP ha guanyat les eleccions autonòmiques d’aquest 28 de maig en la Comunitat Valenciana i a més podrà tornar a governar la Generalitat després de huit anys, ja que els seus 40 escons més els 13 que ha aconseguit Vox aconsegueixen la majoria absoluta en Les Corts Valencianes.

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha duplicat escons en la seua primera vegada com a candidat a la presidència de la Generalitat i ha aconseguit 40 escons (21 més que fa quatre anys), amb el que passa a ser el principal grup de Les Corts i es converteix en el virtual president de la Generalitat.

Necessitarà per a això el suport de Vox, que ha pujat de 10 a 13 escons, mentre que desapareix de Les Corts Ciutadans, que tenia 18 escons, amb el que la dreta passa a estar formada per dos grups que sumen 53 diputats, tres més que la majoria absoluta.

Pel que respecta a les forces del Botánic, que governaven la Generalitat des que en 2015 desallotjaren al PP del Palau, els socialistes de Ximo Puig aconsegueixen 31 escons (4 més), Compromís amb Joan Baldoví obté 15 (dos menys) i Unides Podem desapareix, amb el que sumen 46 diputats, quatre per davall de la majoria absoluta.

D’aquesta manera, Ximo Puig perd la presidència de la Generalitat que ha dirigit huit anys, i tant els socialistes com Compromís passen a ser l’oposició.

Compartir en redes sociales