El PP en les Corts Insta el Govern a Millorar l’Homologació de Títols Estrangers Davant el Caos Administratiu

El hemiciclo de Les Corts durante la celebración de un pleno. EFE/ Kai Forsterling/Archivo

El grup parlamentari del Partit Popular en les Corts Valencianes ha fet un anomenat urgent al Govern d’Espanya per a agilitzar el procés d’homologació de títols acadèmics obtinguts a l’estranger, amb l’objectiu de solucionar el que descriuen com un «caos administratiu» causat per significatius retards.

Lola Roch, portaveu del PP en matèria d’universitats, ha presentat una proposició no de llei sol·licitant al Govern implementar un sistema d’homologació més eficient i rigorós. «És inadmissible que, mentre es fomenta la col·laboració acadèmica internacional, el procés d’homologació a Espanya siga tan lent i deficient», va expressar Roch, referint-se a les paraules de la ministra Morant.

Segons Roch, la lentitud i complexitat en la tramitació d’expedients estan impedint a molts estudiants estrangers i espanyols complementar i validar els seus estudis, la qual cosa resulta en situacions crítiques i la possible fugida de talents. «És fonamental que el Ministeri prenga mesures per a resoldre este retard, proporcionant els recursos humans i materials necessaris», va assenyalar.

La portaveu popular va destacar que en la Comunitat Valenciana hi ha aproximadament quatre mil persones afectades per esta situació, esperant durant anys la convalidació dels seus títols, amb totes les conseqüències negatives que això comporta.

Roch va recalcar que l’actual sistema d’homologació i declaració d’equivalència de títols estrangers està saturat i requereix una atenció immediata per a evitar que la burocràcia institucional continue impedint el desenvolupament acadèmic i cultural d’Espanya.

Esta proposició busca accelerar els processos administratius i facilitar la integració acadèmica i professional d’estudiants i professionals que han completat la seua formació fora d’Espanya, en un esforç per enriquir el panorama educatiu i cultural del país i retindre el talent qualificat.

Compartir en redes sociales