El Govern Valencià Elimina la Taxa Turística, Impulsant la Competitivitat del Sector

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, y la consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo, Nuria Montes, durante el acto de firma del decreto de derogación de la tasa turística de la Comunitat Valenciana. EFE/Ana Escobar

En una decisió que marca un important canvi en la política turística de la regió, el Govern valencià ha aprovat la derogació de la taxa turística en la Comunitat Valenciana. Esta mesura, que entrarà en vigor el dimecres 15 de novembre, ha sigut rebuda amb entusiasme pel sector turístic.

La taxa turística, inicialment aprovada pel Consell del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem), encara no s’havia implementat a causa d’una moratòria que ajornava la seua entrada en vigor fins a desembre. L’actual govern, liderat pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha decidit eliminar esta taxa, considerant que representava un obstacle per a turistes nacionals i internacionals, així com per als residents en la Comunitat, afectant negativament la competitivitat del sector turístic.

Durant una trobada amb representants d’associacions turístiques en el Palau de la Generalitat, Carlos Mazón ha donat una «benvinguda de nou» als visitants després de la supressió de la taxa. En el seu discurs, va destacar la col·laboració i l’enteniment aconseguit entre el sector públic i privat valencià en esta matèria, contraposant-lo a les barreres i obstacles que, segons ell, estan imposant altres regions.

Esta mesura és vista com un impuls significatiu per al turisme en la Comunitat Valenciana, un sector vital per a l’economia regional. L’eliminació de la taxa turística s’espera que atraga a més visitants i millore l’experiència turística a la regió, al mateix temps que reforça la imatge de València com un destí acollidor i accessible.

Compartir en redes sociales