El clima en la Comunitat Valenciana: núvols baixos en el litoral i possibles tempestes a l’interior

En la imagen, una fuente en la ciudad de Valencia.-EFE/ Manuel Bruque/Archivo

La setmana comença en la Comunitat Valenciana amb un pronòstic climàtic mixt. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s’esperen intervals de núvols baixos en el litoral, mentre que a l’interior predominarà un cel poc nuvolós o buidat. A més, a partir del migdia, no es descarten tempestes seques a l’interior, així com la probabilitat de calitges. Les temperatures es mantindran sense canvis significatius, encara que s’esperen ascensos de les màximes en el terç sud de la regió, on puntualment podrien superar els 36 o 38 graus.

Quant al vent, aquest dilluns bufarà del nord-est en el litoral sud de la Comunitat Valenciana, mentre que en la resta de la regió serà fluix i de component aquest.

Per al dimarts, s’espera un predomini de cel poc nuvolós, amb possibles calitges. A partir del migdia, els intervals nuvolosos evolucionaran a l’interior, i existeix probabilitat de tempestes acompanyades de calamarsa i ràfegues fortes de vent. Les temperatures pujaran, especialment les màximes a l’interior de València i Alacant, on podrien aconseguir els 40 o 42 graus. El vent serà fluix i variable de component aquest.

Quant a les temperatures extremes registrades en les últimes vint-i-quatre hores en les capitals de província, s’han observat els següents valors:

Castelló: mínima de 23,2 graus i màxima de 32,2 graus.
València: mínima de 24,2 graus i màxima de 30,5 graus.
Alacant: mínima de 24,5 graus i màxima de 31,9 graus.
Es recomana a la població prendre les precaucions necessàries davant les condicions climàtiques previstes, especialment referent a les altes temperatures i les possibles tempestes a l’interior de la regió.

Compartir en redes sociales