El Bioparc de València Celebra el Naixement de Bessons de Puercoespín africà

Imagen de los mellizos facilitada por Bioparc.

El mes d’agost ha portat una emocionant sorpresa per a Bioparc València, ja que ha sigut testimoni del naixement de bessons de puercoespín sud-africà. Aquest fet és especialment significatiu considerant que aquesta espècie és la més gran del seu tipus en el món. Els dos bebés van nàixer de la femella Punxa, que forma part del grup més nombrós de puercoespines sud-africans a Espanya. No obstant això, a causa de circumstàncies especials, aquests xicotets seran criats «a mà» amb l’ajuda de mini-biberons per un equip d’especialistes.

Les fonts de Bioparc han indicat que aquests bessons no són comuns, ja que pertanyen a l’espècie de puercoespín sud-africà (Hystrix africaeaustralis), que és la més gran de totes les espècies de puercoespín en el planeta. Malgrat les circumstàncies inusuals, tots dos bebés es troben en bon estat i fora de perill.

L’equip de professionals a càrrec del benestar d’aquests xicotets ha implementat un protocol de criança «a mà», ja que la femella no estava facilitant la lactància i hi havia risc que perderen la vida. Aquest procés involucra torns de 24 hores per a proporcionar biberons de grandària mini cada dues hores. L’objectiu és assegurar que els bessons cresquen de manera saludable i puguen interactuar amb altres membres de la seua espècie.

A mesura que cresquen, s’introduiran aliments sòlids en la seua dieta, buscant enfortir-los perquè puguen relacionar-se amb els seus congèneres. Bioparc València alberga el grup més gran de puercoespines sud-africans a Espanya, amb un total de 10 animals. Malgrat els riscos que enfronta aquesta espècie, com la caça i la pèrdua d’hàbitat, les accions de protecció han contribuït a mantindre una població estable.

Els puercoespines sud-africans són coneguts per la seua capacitat per a enfrontar-se a depredadors com a lleons o lleopards. Es creu que llancen les seues pues per a defensar-se, però en realitat, aquestes pues són una protecció que poden clavar i desprendre en cas d’atac, infectant a l’adversari amb la seua pròpia orina.

En Bioparc València, els visitants tenen l’oportunitat d’observar aquesta impressionant espècie en el seu hàbitat de la sabana, al costat del bosc de baobabs que alberga el ramat d’elefants. Aquesta experiència forma part de l’exhibició educativa «El cicle de la vida», que ofereix als visitants l’oportunitat de presenciar les diferents estratègies de caça i defensa de diverses espècies d’ocells i mamífers.

Aquesta emocionant notícia se suma a les nombroses activitats que ofereix el parc durant l’estiu, la qual cosa el converteix en un destí atractiu per als amants de la naturalesa i la vida silvestre.

Compartir en redes sociales