Economistes Valencians Recolzen Mesures Fiscals per a Facilitar Accés a l’Habitatge

L’enquesta «Els economistes opinen», realitzada entre 702 especialistes valencians, ha revelat un fort suport a la implementació de mesures fiscals i municipals per a millorar l’accés a l’habitatge a la regió. El Consell General d’Economistes de la Comunitat Valenciana ha revelat els resultats d’aquesta trenta-dosena edició del sondeig.

El president del Consell General d’Economistes de la Comunitat Valenciana (CGE-CV), Jaime Querol, juntament amb els seus col·legues Francisco Menargues i Juan José Enríquez, han presentat les troballes de l’enquesta, l’objectiu de la qual és reflexionar sobre els desafiaments estructurals i conjunturals de la regió, així com debatre sobre temes clau com la inflació, l’habitatge i la política tributària.

Les preguntes sobre habitatge han destacat en aquesta edició, revelant una visió clara sobre aquest tema crucial per als ciutadans. Un aclaparador 85,8% dels enquestats veu amb bons ulls la reducció de tributs i tractament fiscal en la compra d’habitatge. La promoció municipal de sòl per a habitatge protegit també ha obtingut un considerable suport del 83,2%.

No obstant això, la proposta que els ajuntaments construeixin habitatges per a lloguer ha rebut un suport menor del 73,2%. A més, les propostes d’actualitzar el mòdul de preu màxim de VPO i coordinar els plans urbanístics entre municipis confrontants també han generat un ampli consens.

Quant a la situació econòmica de la Comunitat Valenciana, els economistes li atorguen una valoració positiva de 5,45 sobre 10, amb un 51,7% qualificant-la de bona o molt bona. No obstant això, el 44,6% percep que la situació econòmica ha empitjorat en comparació amb l’any anterior.

La valoració de l’economia espanyola és lleugerament inferior, amb una mitjana de 5,03 punts. Quant a les perspectives econòmiques per als pròxims sis mesos, les expectatives per a la Comunitat Valenciana són lleugerament més optimistes que les d’Espanya en general.

En l’àmbit fiscal, els economistes valencians han mostrat un fort suport a la decisió del Consell de reduir l’impost de successions i donacions, així com a la possibilitat de baixar la tarifa general de l’IRPF. També s’ha avaluat la creació de noves deduccions en IRPF per a incentivar despeses en salut i esport.

Aquesta enquesta proporciona una perspectiva valuosa sobre les opinions i expectatives dels professionals econòmics de la regió, destacant la importància d’abordar temes com l’accés a l’habitatge i la política fiscal.

Compartir en redes sociales