Dotze finalistes de tot el món competiran en la quarta edició de la World Paella Day CUP de València

Una pareja de cocineros echa el arroz a la paella durante la celebración del Día Mundial de la Paella,Archivo/EFE/Kai Försterling

La gran revelació dels finalistes va tindre lloc aquest dijous, i el guanyador es donarà a conéixer el 20 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Paella, una data que celebra l’icònic plat de la gastronomia valenciana.

En aquesta emocionant competició, dotze finalistes representant a diferents països -Alemanya, França, Itàlia, Polònia, Romania, els Estats Units, Mèxic, Colòmbia, l’Equador, el Marroc, l’Índia i el Japó- buscaran emular l’èxit del xef francés Eric Gil, guanyador del títol en l’edició anterior.

Espanya, com a país amfitrió, no participarà com a aspirant per segon any consecutiu, mantenint el seu paper d’acolliment en l’esdeveniment.

El procés de selecció dels finalistes va ser un desafiament, amb 60 xefs de 30 països diferents competint per a arribar a la fase final. En total, es van rebre quasi 60.000 vots. La dificultat per a triar als finalistes va portar a l’organització a ampliar el nombre de concursants.

Els finalistes tindran l’oportunitat de submergir-se en una experiència única entorn de la cultura de la paella durant el World Paella Day Stage, que tindrà lloc del 16 al 19 de setembre. Prèviament a la competició, rebran formació i quatre classes magistrals impartides pels entrenadors d’enguany, que inclouen a les campiones anteriors, Chabe Soler (2020) i Noelia Pascual (2021), a més del xef Rafa Margós del restaurant Les Bairetas i Santos Ruiz, gerent de la D.O. Arròs de València.

A més de la competició, els finalistes gaudiran d’un recorregut pels llocs més emblemàtics de València i el Parc Natural de l’Albufera. També tindran l’oportunitat de participar en un Concurs de Paelles organitzat pels venedors dels mercats municipals i gaudir d’un tast de vins de la D.O. València. Com a novetat, visitaran la nova fàbrica de Carmencita en Costa Blanca, Elx (on coneixeran el restaurant Cachito de Noelia Pascual) i Dénia, reconeguda per la UNESCO com a ciutat creativa de la gastronomia.

El World Paella Day és una iniciativa secundada per l’Ajuntament de València, a través de Visit València, així com pel patronat de turisme de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña, amb la col·laboració de la D.O. Arròs de València, la Federació d’Hostaleria de València, Wikipaella i el Concurs de Paella Valenciana de Sueca. Aquest esdeveniment culinari s’ha convertit en un homenatge a un dels plats més icònics i volguts de la gastronomia valenciana, promovent la seua cultura i reconeixement a nivell mundial.

Compartir en redes sociales