Dues persones van resultar ferides al cap a causa de la granissada que va caure a València

Un hombre busca resguardo ante la granizada que ha caído en la tarde de este lunes en parte de la provincia de Valencia. EFE/Kai Försterling

Durant la vesprada de hui, dues persones van resultar ferides al cap a causa de la calamarsa de la grandària d’una anou que va caure durant una forta tempesta de pluja i gel a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

Segons fonts municipals, un home de 70 anys i una xica de 20 anys van patir ferides lleus mentre es trobaven als carrers San José de Muntanya i Francisco Cubells, respectivament.

A més, aquest breu però intens episodi de calamarsa va provocar el tancament de diversos carrers a causa de la caiguda de branques d’arbres, algunes de les quals van danyar vehicles estacionats. També va haver-hi avaries en els semàfors de diverses interseccions, la qual cosa va requerir la intervenció de la Policia Local per a regular el trànsit.

D’altra banda, els Bombers de l’Ajuntament van acudir a atendre diversos serveis relacionats amb la caiguda de rebles en algunes façanes, danys en cornises i l’eliminació de grans branques que havien causat danys en vehicles.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la tempesta, d’intensitat forta o molt forta amb calamarsa, va començar a descarregar en la vesprada sobre el sud de Castelló, en la zona de la Serra d’Espadà.

Posteriorment, es va desplaçar cap al sud-est des de la comarca de l’Alt Millars, on es van registrar precipitacions molt intenses a Montanejos, amb quasi 30 mil·límetres de pluja en una hora, dels quals quasi 20 mil·límetres van caure en tan sols 10 minuts.

Durant el transcurs de la tempesta, es va registrar una gran activitat elèctrica en el sud de Castelló i nord de València. Cap a les 18 hores, la calamarsada va arribar a la capital de la Comunitat, amb calamarsa de gran grandària, comparable al d’una anou, a València i la seua àrea metropolitana, segons la Aemet.

L’aeroport de València va informar d’una visibilitat horitzontal de 1000 metres i vents forts en els seus voltants a conseqüència de la tempesta.

A més, poc després de les 18 hores, la Aemet va emetre un butlletí de fenòmens adversos que va establir una alerta de nivell taronja per pluges, amb la possibilitat d’acumular fins a 40 mil·límetres en una hora a l’interior sud de Castelló i el litoral nord de València.

Així mateix, es va decretar una alerta de nivell taronja per tempestes, que podrien anar acompanyades de calamarsa i ràfegues molt fortes, en les mateixes àrees esmentades anteriorment. Ambdues alertes estaran vigents fins a la mitjanit d’aquest dilluns.

Compartir en redes sociales