‘Divinas mañanas’ el programa matinal de Ràdio Riba-roja celebra el programa 4.000

Foto: Ajuntament de Riba-roja de Túria

El programa matinal de ràdio Riba-roja “Divinas mañanas” ha complit el seu programa número 4000, la qual cosa es tradueix en més de 14.000 hores de ràdio en directe, amb una presència sempre activa dels oïdors i amb la participació del teixit social del municipi, que ha omplit aquest temps de ràdio amb informació, entreteniment, música i participació.

Després de 4.000 edicions, ‘Divinas mañanas’ manté l’esperit amb el qual va començar: informar i entretindre a parts iguals, tenint el bon humor i la proximitat amb l’audiència com a ensenyes. Des del 2 de juliol de 1997, data de la primera emissió, l’audiència ha sigut sempre el centre de gravetat sobre el qual basculen els diferents continguts. En aquest sentit, va haver-hi un abans i un després de la pandèmia. ‘Divinas mañanas’ es va reconvertir, durant dos mesos, en ‘La ràdio des de casa’, un espai diari d’un poc més de dues hores realitzat des del balcó del domicili dels conductors del programa. Durant aquest temps, vivim una reconnexió amb els oïdors i van sorgir noves fórmules de col·laboració que van arribar per a quedar-se. Així, ‘La ràdio des de casa’ s’ha convertit en una part de ‘Divinas mañanas’ amb el títol ‘La ràdio com a casa’, en la qual els oïdors es fan càrrec de diferents seccions i són els protagonistes.

Al llarg de 26 anys han passat centenars de col·laboradors pels micròfons de la ràdio local, molts d’ells ja no estan entre nosaltres, oferint nombroses seccions que han anat i vingut en aquest temps. Algunes, com la ‘Tertúlia Esportiva’, s’han mantingut des del principi. Espais com ‘Paraula de Dona’, ‘La saviesa dels anys’, ‘La primitiva’, ‘Persiguiendo a Emi’, ‘Xé, què animals’, ‘Com sona’, ‘El chou de la Casabán’, ‘Fil Directe’, ‘Finestra oberta’, ‘Butaca de patio’, ‘Un minuto para la esperanza’, ‘Los ecos secretos del silencio’, ‘La vida antes de Ernesto’, ‘Enreda2’, ‘Taller de cuina’, ‘Muy interesante’, ‘Canya i arròs’, ‘Finisher’, ‘Oficina d’informació’, ‘Diga 33’… i, més recentment, ‘Riu de lletres’, ‘Cuinem educació’, ‘EcoRiba ràdio’, ‘La puerta violeta’, ‘El punt faller’, ‘Mestres de pala’, ‘Altres veus’, ‘Historias y palabras’, ‘Top, Top, Top’, ‘Musicgrafies’, ‘Cuéntame que te escucho’, ‘Entre Músiques Diari ’, ‘El Ban Positiu’ o ‘La quedaeta’… han format i formen part de l’ADN d’un programa que ha procurat equilibrar la presència d’informació i diversió sense perdre de vista el seu àmbit i la seua personalitat: ser una ràdio de proximitat o, com ens agrada dir, una ràdio ‘de poble’.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït “l’esforç de totes les persones que han fet possible dur a terme les hores d’informació i entreteniment de proximitat, oferint continguts diferents i variats posant el focus en el local. A més, de l’esforç d’anar adaptant-se als canvis en tot aquest temps que han fet de la nostra ràdio local un referent de comunicació per al nostre municipi” .

Compartir en redes sociales