Denunciada web fraudulenta que cobra per cites falses d’ITV en la Comunitat Valenciana

La Generalitat ha pres mesures legals contra una pàgina web fraudulenta que ha estat operant durant aproximadament un mes, cobrant entre 20 i 29 euros per cites falses per a la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Aquesta web, que utilitza el nom ‘sitval.net’, imita a la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles (Sitval), oferint serveis de reserva de cites que en realitat són gratuïts.

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha recordat que el procés de sol·licitud de cita prèvia per a la ITV és completament gratuït a través de la web oficial de Sitval, sense necessitat de realitzar cap pagament addicional. Les taxes d’inspecció s’abonen únicament en les estacions d’ITV, de manera presencial.

La web fraudulenta ha estat cobrant als usuaris per cites falses en totes les estacions de la Comunitat Valenciana, prometent una cita assegurada i fins i tot oferint suposats descomptes. No obstant això, nombrosos ciutadans han denunciat haver estat estafats en descobrir que no tenien cita en presentar-se en l’estació sol·licitada.

Després de rebre nombroses queixes, tant d’usuaris com de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), s’ha denunciat la situació a les autoritats competents. Malgrat les mesures preses, la web continua operativa i no ha estat possible donar de baixa el domini fins al moment.

L’empresa darrere de la web fraudulenta, Innovatech Hòlding Llc, amb seu als Estats Units, ha estat identificada com a responsable. No obstant això, es desconeix qui són els beneficiaris dels pagaments realitzats pels usuaris per les cites falses. La Generalitat ha assenyalat que el Codi Penal espanyol contempla sancions per als delictes contra la propietat industrial, incloent-hi la imitació de marques registrades amb finalitats lucratius.

Compartir en redes sociales