Delta Air Lines i autoritats valencianes es reuneixen per a explorar la possibilitat d’un vol directe entre València i els Estats Units.

Unl avión de la compañía Delta Airlineen el aeropuerto de València. EFE/Manuel Bruque/Archivo

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, juntament amb el president de Cambra València, José Vicente Morata, s’han reunit amb una delegació de Delta Air Lines per a discutir la viabilitat d’establir aquesta ruta.

La delegació de Delta Air Lines va incloure al director de vendes per al Sud d’Europa, Frederic Schenk, el director «Corporate» d’Air France KLM a Espanya, Fernando Álvarez, i la «Trade & Corporate Account Manager» Air France KLM, Sandrine Salmon.

La consellera de Turisme va destacar la ferma aposta de la Comunitat Valenciana pel mercat americà. València, com a aeroport d’entrada, compleix totes les condicions perquè les companyies aèries planifiquen una connexió directa amb un hub americà cap a la ciutat. Montes va subratllar que València compta amb importants variables que recolzen aquesta iniciativa, incloent-hi el turisme i els creuers, amb el creixement del Port de València i l’auge d’hotels a la ciutat. Malgrat no tindre vol directe actualment, el mercat americà és el primer mercat internacional per a la ciutat de València.

A més, des d’un punt de vista empresarial, existeixen relacions comercials significatives amb els Estats Units, el Canadà i Mèxic, la qual cosa justifica la necessitat d’un vol directe.

El president de Cambra València va destacar la importància d’aquesta connexió per a les empreses americanes establides en la Comunitat i per a les exportacions als Estats Units i el Canadà. La Cambra considera estratègics els àmbits d’internacionalització, inversió estrangera i turisme, i un vol directe seria fonamental per a potenciar aquests sectors.

els Estats Units és el principal soci comercial de la Comunitat Valenciana fora de la UE, ocupant el quart destí de les exportacions de béns i el segon proveïdor. En aquest context, una connexió aèria directa facilitaria les relacions comercials i el turisme, especialment en un mercat prioritari per a la regió.

La reunió va concloure amb l’avaluació de possibles vies per a concretar la connexió directa entre València i els Estats Units, la qual cosa beneficiaria tant a nivell turístic com comercial. Les autoritats i Delta Air Lines continuaran treballant per a avaluar la viabilitat i beneficis d’aquesta nova ruta aèria.

Compartir en redes sociales