Convocat el Segon Concurs «El Millor Cremaet del Túria» a Riba-roja de Túria

Black coffee with coffee beans on the table

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de l’àrea de Turisme i Patrimoni, en col·laboració amb el reconegut xef Joan Clement, ha llançat la segona edició del concurs «El Millor Cremaet del Túria». Este esdeveniment té com a objectiu destacar i celebrar el Cremaet, una beguda que no sols és un catalitzador de relacions socials, sinó també un pilar essencial de la rica herència culinària de la regió.

El concurs, que es durà a terme el 23 d’octubre, té un propòsit central: posar en valor les tradicions gastronòmiques locals i situar a Riba-roja de Túria en el mapa culinari de la Comunitat Valenciana. A més, cerca promoure l’ús de productes locals, adquirits directament de productors i comerços locals, amb un enfocament especial en la taronja, un producte autòcton insuperable que realça el sabor del Cremaet.

La novetat en esta segona edició és la introducció de la categoria «Cremaet Innovador», que té com a objectiu fomentar la creativitat gastronòmica. Això proporciona als participants l’oportunitat de demostrar la seua innovació i habilitats culinàries.

El concurs està obert a tots els restaurants del municipi i els establiments d’hostaleria de Riba-roja de Túria, els qui competiran en les dues categories: «Millor Cremaet Tradicional» i «Millor Cremaet Innovador». Cada participant ha de crear un Cremaet en cada categoria, utilitzant els cítrics com a ingredient essencial.

Les inscripcions estan obertes fins al 19 d’octubre i es poden completar a través d’un senzill formulari. El panell de jutges que avaluarà els Cremaets estarà compost per experts gastronòmics, divulgadors dels costums valencians i representants del sector empresarial i comercial del municipi. Entre ells es troben noms destacats com Manel Gras Gomez «Manel Skysand», Carles Galletero, Paco Santamaría i Jajajers. La seua experiència i coneixement asseguraran una avaluació justa i precisa.

Una vegada completada la degustació i avaluació, s’anunciaran els guanyadors, els qui rebran el cobejat títol de «Millor Cremaet de Riba-roja de Túria» en les seues respectives categories. El guanyador de la primera edició va ser el Bar El Mercat; prompte sabrem qui obtindrà el títol en la segona edició. Este reconeixement serà entregat per l’Ajuntament com a testimoniatge del talent culinari de la regió.

“Esta segona edició del concurs «El Millor Cremaet del Túria» promet ser un esdeveniment culinari emocionant que combina tradició i creativitat, destacant la importància de la taronja i els productes locals en la cuina regional. Una acció més del nostre programa GastroRiba que iniciem en 2022 per a promoure esta gastronomia tradicional i de proximitat”, assenyala la regidora de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez.​

Compartir en redes sociales