Convocat el Quart Concurs Literari a Riba-roja de Túria

Female hand pulling book from bookshelf in public library in university, college or high school. Woman student take novel from bookcase in bookshop store, soft focus. Education and literature concept

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la Regidoria de Cultura, anuncia la quarta edició del Concurs Literari LiteraTúria, un projecte cultural que va començar fa quatre anys amb l’objectiu d’impulsar la literatura i fomentar la creativitat literària en Riba-roja. L’any passat, es va introduir la categoria de contes infantils en valencià.

El procés de convocatòria consta de diverses fases. La primera fase començarà l’1 de setembre, amb l’obertura del període de presentació d’obres, i s’estendrà fins al 30 de setembre. La segona fase implicarà l’avaluació per part del jurat i es durà a terme de l’1 d’octubre al 17 de novembre de 2023. La tercera i última fase inclourà el veredicte del jurat i el lliurament de premis en un esdeveniment públic programat per al 25 de novembre de 2023.

Per a participar en el concurs, els aspirants (només persones físiques) han de complir amb els requisits d’edat establits en les bases i poden presentar-se en qualsevol de les tres modalitats. En poesia, s’han establit les categories Juvenil (de 14 a 18 anys, nascuts entre 2005 i 2009) i Adults (a partir de 19 anys o nascuts en 2004 o abans). En aquesta categoria, els versos han de tindre una extensió d’entre 50 i 80 versos.

En la categoria de relat, les categories són Juvenil (de 14 a 18 anys, nascuts entre 2005 i 2009) i Adults (a partir de 19 anys o nascuts en 2004 o abans). Els participants han de redactar un text amb un mínim de 4 fulles i un màxim de 8.

Quant a la categoria de contes infantils en valencià, poden participar aquells majors de 18 anys (nascuts en 2005 o abans) i han de presentar un mínim de 4 fulles i un màxim de 8.

Les obres en les modalitats de poesia i relat poden estar escrites en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana (valencià o castellà), però els contes infantils han d’estar escrits en valencià. Totes les obres presentades en qualsevol modalitat i categoria han de ser originals i inèdites, amb tema lliure, i no haver sigut premiades o seleccionades en cap altre certamen.

Cada autor o autora només pot presentar un treball per categoria i modalitat, no s’admeten treballs col·lectius i només poden participar en una de les tres modalitats. Els participants menors d’edat han de presentar una autorització de pares/mares i/o tutors juntament amb la seua sol·licitud.

A més, els participants no poden estar subjectes a cap dels supòsits regulats en l’article 13 de la Llei General de Subvencions, la qual cosa s’acreditarà mitjançant una declaració responsable inclosa en el formulari de sol·licitud de participació.

Quant als premis, el jurat seleccionarà fins a tres treballs com a finalistes en cada categoria, proposant un únic guanyador i dos finalistes per a cadascuna. S’atorgarà un primer premi en cada modalitat, dotat amb 250 euros per al participant juvenil i 450 euros per a l’adult. Els dos finalistes de cada modalitat rebran un lot de llibres d’autors locals valorat en 60 euros.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, destaca la creixent participació en el certamen, amb escriptors de diversos països del món, i subratlla que aquest projecte cultural ha sigut un fòrum de creativitat i arts literàries durant els últims quatre anys.

Compartir en redes sociales