Conselleria d’Indústria busca suspendre la vaga en ITV per possible acord salarial

La Conselleria d’Indústria ha sol·licitat als sindicats la suspensió de la vaga en les estacions d’ITV, a causa d’un possible acord d’equiparació salarial que podria aconseguir-se en les pròximes setmanes. S’espera que en el consell extraordinari de Sitval del 9 d’abril es presentin les mesures jurídiques que facilitaran aquesta homologació.

Gràcies a un informe sol·licitat per la Generalitat, s’estan formulant alternatives jurídiques a la Relació de Llocs de treball (RPT) que permetran aquesta equiparació salarial, segons ha informat la Conselleria.

Malgrat la informació proporcionada per la Conselleria, els sindicats han expressat que celebraran assemblees, però serà difícil evitar la vaga programada per a aquest dijous.

Des d’Indústria assenyalen que la situació està «canalitzada», la qual cosa permet que els treballadors puguin tornar als seus llocs amb normalitat.

En una reunió del consell d’administració de Sitval celebrada aquest dimecres en la seu de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, la consellera Nuria Montes va anunciar que en el pròxim consell extraordinari del 9 d’abril es presentaran les mesures jurídiques per a l’equiparació salarial dels treballadors.

L’equiparació salarial afecta a unes 300 persones, incloses les contractades temporalment per a reforçar el servei a l’estiu. Montes ha assegurat que s’ha donat «completa prioritat» a aquest assumpte i s’ha remès tota la documentació necessària a l’Advocacia General de la Generalitat, a la Secretaria Autonòmica d’Hisenda i a la Direcció General de Funció Pública per a complir amb els requisits d’homogeneïtzació.

Compartir en redes sociales