Condemnen a 22 anys i 4 mesos de presó a l’autor de l’assassinat de la seua parella

Imagen de archivo de la Ciudad de la Justicia de València. EFE/Ana Escobar

L’Audiència de València ha emés una sentència condemnatòria de 22 anys i 4 mesos de presó per a un home que va matar a la seua parella sentimental d’un tret al cap al març de 2020 en un habitatge de Castelló, localitat situada en la Comunitat Valenciana. El jurat popular el va declarar culpable d’assassinat i tinença il·lícita d’armes, i la sentència de la secció segona de l’Audiència ratifica aquesta culpabilitat.

La decisió judicial estableix que el condemnat haurà d’indemnitzar als familiars de la víctima amb una suma superior als 300.000 euros, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La sentència, emesa després del veredicte del jurat popular el passat 20 de juny, considera a l’home responsable d’un delicte d’assassinat, agreujat pel parentiu, i de tinença il·lícita d’armes. Pel primer delicte, se li imposa una pena de 20 anys i un dia de presó, mentre que pel segon se li condemna a dos anys i quatre mesos de presó.

A més, el condemnat haurà d’indemnitzar amb 58.300 euros a un dels fills de la víctima, qui tenia 20 anys en el moment dels fets, i amb 100.000 euros a l’altre fill, menor d’edat. També se li requereix el pagament de 46.200 euros a cadascun dels progenitors de la morta, així com 17.600 euros a cadascun dels seus tres germans, en concepte de responsabilitat civil per a compensar els danys morals patits. En total, les indemnitzacions ascendeixen a 303.500 euros.

La relació sentimental entre l’acusat i la víctima va durar tres anys i va estar marcada per nombroses discussions en les quals ell la insultava. En algunes ocasions, va arribar a amenaçar-la amb tindre «una pistola amb dues bales», destinades a ella i a qualsevol persona que estiguera al seu costat, tal com conclou la sentència. Aquests comportaments buscaven «dominar i sotmetre» a la seua parella, creant un entorn de violència i intimidació constant, assenyala la decisió judicial.

A la fi de febrer de 2020, la dona va manifestar la seua intenció de posar fi a la relació. El crim va tindre lloc pocs dies després, concretament el 6 de març del mateix any, en l’habitatge compartit per la parella a Castelló.

Havent sopat, en plena matinada, tots dos es van dirigir a l’habitació on dormien. La dona es va asseure en el matalàs matrimonial, mentre que l’home va prendre una pistola semiautomàtica i es va col·locar en una posició superior a la d’ella, impedint qualsevol possibilitat de defensa. Sense previ avís, va prémer el gallet i va efectuar un tret, amb la intenció de posar fi a la vida de la seua parella o assumint la possibilitat de fer-ho, atés que era conscient que l’arma estava carregada, segons els fets provats de la sentència.

Després del tret, l’acusat i un amic amb el qual compartien habitatge van trucar al telèfon d’emergències 112 per a sol·licitar ajuda i van traure a la víctima, encara amb vida, fins a la carretera, on van esperar l’arribada d’una ambulància. La dona va ser ingressada a l’Hospital La Fe, però va morir l’endemà a causa de la destrucció d’òrgans vitals provocada pel tret.

La sentència emesa per l’Audiència Provincial no és definitiva i hi ha la possibilitat de presentar un recurs d’apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Compartir en redes sociales