Compromís per un bon Inici del Curs Escolar a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón (c), durante su visita este martes a la localidad valenciana de Xàtiva, que celebra su tradicional Fira d’Agost. EFE/Biel Aliño

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat en el dia de hui que el Consell s’esforçarà per aconseguir «el millor començament de curs escolar possible», malgrat els «enormes desafiaments» que el nou govern autonòmic ha enfrontat aquest estiu.

En declaracions realitzades als periodistes durant la seua presència en la Fira de Xàtiva, Mazón ha criticat les circumstàncies en les quals s’ha desenvolupat l’educació en la Comunitat en els últims anys, incloent-hi «la restricció de llibertats per als pares, la falta d’avanç en el pla Edificant i la politització de l’educació, que no ha sigut adequada per a la nostra regió».

«Durant els últims dos mesos en què el govern anterior estava en funcions -fent referència al Consell previ, compost pel PSOE i Compromís-, considere que podrien haver gestionat la situació de manera més adequada», ha subratllat Mazón. Aquestes declaracions es donen arran de l’anunci de la Conselleria d’Educació dilluns passat, en el qual es va informar que es publicaria una nova resolució per a corregir els errors en l’assignació de places docents.

En un comunicat oficial, Educació va atribuir els errors a fallades informàtiques i a una «deficient» planificació de l’equip anterior. Carlos Mazón, d’acord amb aquestes afirmacions, ha confirmat que estan treballant per a corregir aquests aspectes i «fer justícia».

Així mateix, ha expressat que estan concentrats a «treballar de manera efectiva en les necessitats de l’educació a la Comunitat Valenciana», fent referència a la importància d’atorgar llibertat educativa als pares, implementar educació gratuïta des dels zero fins als tres anys -una iniciativa que no es va posar en marxa en el govern anterior- i congelar les taxes.

En relació als desafiaments actuals, Carlos Mazón ha conclòs les seues declaracions indicant: «No desitge entrar en controvèrsies, ja que seria bastant desagradable exposar algunes de les situacions sorprenents amb les quals ens hem trobat en aquests dies».

Amb una ferma determinació i el compromís d’enfrontar els obstacles, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, reflecteix la voluntat d’oferir un inici de curs escolar reeixit a la Comunitat Valenciana, marcant un camí cap a una educació de qualitat i lliure de polítiques partidistes.

Compartir en redes sociales