Compromís Demana Respostes sobre Adjudicació de Places Docents en Les Corts Valencianes

El portavoz de Educación de Compromís en Les Corts, Gerard Fullana, en una imagen de archivo. EFE/Pep Morell

El grup polític Compromís ha anunciat la seua intenció de sol·licitar la compareixença del conseller d’Educació, José Antonio Rovira, davant el parlament autonòmic, Les Corts Valencianes. Aquesta decisió sorgeix enmig de creixents preocupacions sobre el sistema d’adjudicació de places de docents a la Comunitat Valenciana. La coalició busca respostes clares sobre una possible manipulació del sistema que hauria afavorit a persones afins al Partit Popular (PP).

Entre les preguntes que Compromís planeja formular al conseller Rovira destaca la qüestió clau: «Ha modificat la Conselleria d’Educació manualment el sistema informàtic d’adjudicacions per a introduir persones afins en els llistats?» La coalició també va expressar la seua preocupació pel «col·lapse sense precedents en les adjudicacions docents» que va tindre lloc recentment a la regió.

Compromís ha argumentat que el sistema informàtic d’adjudicacions ha funcionat durant anys sense problemes significatius, la qual cosa porta a la sospita que alguna alteració manual podria haver causat el col·lapse recent en el procés. La coalició també assenyala que en una època anterior sota la direcció de Rovira, el sistema era opac i permetia manipulacions sense transparència. En aquest context, es planteja la possibilitat que pràctiques similars del passat s’hagen intentat novament.

L’actual portaveu d’Educació de Compromís en Les Corts Valencianes, Gerard Fullana, ha assenyalat que el sistema actual és més transparent i que els errors són visibles per a tots. Per aquesta raó, la coalició busca obtindre respostes clares i garanties que el sistema d’adjudicació de places de docents opera de manera justa i equitativa.

A més de les preguntes sobre la possible manipulació del sistema, Compromís també exigeix respostes sobre la crisi que envolta l’adjudicació de places de docents i la dimissió de la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho. La coalició considera que Sancho és responsable de la crisi i critica la seua absència enmig de la situació.

Compromís també ha denunciat que el problema no sols es troba en el maneig intern de la Conselleria d’Educació, sinó també en la precipitació política. Segons la coalició, la porga de càrrecs tècnics per part del Partit Popular i Vox abans de completar processos essencials, com l’adjudicació de places de docents, va contribuir al caos actual.

En resum, Compromís està decidit a obtindre respostes clares sobre l’adjudicació de places de docents i cerca assegurar-se que el procés siga transparent i equitatiu. La compareixença del conseller Rovira en Les Corts Valencianes podria llançar llum sobre les preocupacions plantejades i abordar els problemes en curs en el sistema educatiu de la regió.

Compartir en redes sociales