Compromís Critica l’Avantprojecte de Llei de Costas pel seu Impacte Ambiental i l’Absència de Consideracions Climàtiques

Compromís ha expressat la seva preocupació davant l’Avantprojecte de Llei de Costas impulsat pel Consell, destacant el seu rebuig al que consideren una regressió ambiental i un retorn a polítiques de «depredació del territori». La coalició ha presentat una sèrie de consideracions en les quals ressalta la seva oposició a aquesta nova normativa.

Segons Compromís, la llei contradiu la regulació del PATIVEL, que ja ha estat avaluada ambientalment i ratificada judicialment. La diputada de Compromís en les Corts, Paula Espinosa, assenyala que l’omissió del canvi climàtic en el document és preocupant, donada la fragilitat del litoral davant aquesta problemàtica.

Espinosa adverteix que replicar accions del passat és irresponsable en el context actual, on el canvi climàtic representa una amenaça per als espais naturals i el territori valencià. Així mateix, critica que el nou enfocament recorda a polítiques passades que van conduir a una depredació del territori durant la bombolla immobiliària.

Compromís denuncia els intents del PP i Vox d’invalidar el PATIVEL, una normativa que assegura la protecció del territori de manera efectiva i l’harmonització amb diferents usos i activitats econòmiques. A més, adverteixen sobre la falta de concreció de l’Avantprojecte de Llei, especialment quant a les competències, la qual cosa podria generar inseguretat jurídica.

La coalició recalca la importància de protegir el patrimoni comú dels valencians i valencianes enfront d’interessos particulars, recordant els casos de corrupció associats a la depredació urbanística en el passat.

Compartir en redes sociales