Comencen les Reserves del Programa de Turisme de l’Imserso per a la Temporada 2023-2024 en Diverses Comunitats

En la imagen, varias personas mayores piden información en una agencia de viajes adherida al programa Imserso. EFE/Biel Aliño/Archivo

Aquest dijous inicia la comercialització dels viatges del Programa de Turisme de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) per a la temporada 2023-2024 en diverses comunitats, incloent-hi Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Catalunya, Galícia, Balears, Canàries, La Rioja, Navarra, País Basc i Ceuta.

A partir del pròxim dissabte, 28 d’octubre, els viatges estaran disponibles per a la seua reserva en la Comunitat Valenciana, Andalusia, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Melilla i Múrcia.

Enguany, l’Imserso ofereix un total de 886,269 places de les quals 443,887 estan destinades al turisme de costa peninsular, 230,039 al turisme de costa insular i 212,343 per al turisme d’escapada, que inclou circuits culturals, turisme de naturalesa, visites a capitals de província, Ceuta i Melilla, així com ciutats europees.

L’Institut de Majors i Serveis Socials ha assignat contingents de viatges a cada província de manera proporcional al nombre de persones majors censades. Durant els primers dies de comercialització, del 26 al 31 d’octubre de 2023, els sol·licitants només podran reservar viatges dins del seu contingent provincial assignat per a evitar una sobrecàrrega en el sistema de reserves i garantir el seu correcte funcionament.

A partir del 2 de novembre, s’obrirà la possibilitat de reservar els viatges que no s’hagen comercialitzat en cap província. Al llarg d’octubre, els beneficiaris acreditats per a participar en els viatges han rebut cartes d’acreditació que indiquen la data a partir de la qual poden reservar els seus viatges per a la pròxima temporada. Cada carta inclou una clau de quatre dígits que permet realitzar la reserva de manera telemàtica.

El Programa de Turisme de l’Imserso no sols fomenta l’envelliment actiu i una vida saludable, sinó que també promou la solidaritat intergeneracional, contribueix a la generació d’ocupació i activitat econòmica i fomenta la solidaritat entre diferents regions a través dels viatges intercomunitaris. Els preus dels viatges varien, des de 124,68 euros per a estades de quatre dies en una capital de província fins a 435,95 euros per a estades de deu dies a Canàries, amb transport inclòs.

La base de dades per a noves sol·licituds es reobrirà el 6 de novembre i romandrà disponible fins al final de la temporada. El Programa de Turisme de l’Imserso continua sent una oportunitat valuosa perquè els majors gaudisquen de viatges enriquidors i enfortisquen les seues connexions socials.

Compartir en redes sociales