CEV valora principis de realisme i rigorositat en els Pressupostos de la Generalitat 2024

El presidente de la CEV, Salvador Navarro. EFE/Archivo

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha destacat els «principis» fonamentals presents en el projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2024. Entre estos principis, la CEV emfatitza el «realisme i la rigorositat en la dotació de les partides, així com la seua voluntat d’execució».

Segons la patronal, estos principis, juntament amb millores en la gestió, brinden certitud als actors econòmics, que són tant contribuents en termes d’ingressos com destinataris dels serveis en termes de despeses.

La CEV també valora l’enfortiment dels serveis públics essencials i les mesures fiscals que alleujaran a les persones menys afavorides. Considera que estes accions, quan es combinen, contribuiran al manteniment del benestar social en un context de desacceleració econòmica.

No obstant això, la CEV reconeix que l’entorn financer és complex a causa del crònic infrafinançament, els menors recursos dels Fons Europeus i la major càrrega que representa el servei del deute de la Generalitat Valenciana. En este sentit, la CEV destaca la necessitat de mantindre o fins i tot reforçar les partides destinades a impulsar la competitivitat de les empreses.

Finalment, la Confederació posa l’accent en la urgència de canviar el model de finançament autonòmic a causa de les preocupants circumstàncies financeres de la Comunitat Valenciana, causades en gran part pel deute, i advoca per realitzar una anàlisi exhaustiva de les partides de despesa i inversió en cada sector per a garantir que s’assignen els recursos adequats, especialment en les àrees que més els requereixen.

Compartir en redes sociales