Celebració de la Cinquena Edició de la Festa de l’Arròs dels Riberes del Túria a Riba-Roja

Aquest diumenge 4 de febrer, Riba-Roja de Túria acollirà la cinquena edició de la «Festa de l’Arròs dels Riberes del Túria», un esdeveniment que porta amb si l’autèntic sabor i essència mediterrània. En la Plaça de l’Ajuntament, a partir de les 11.00 hores, els assistents tindran l’oportunitat de gaudir d’una experiència culinària única que s’ha consolidat com un referent gastronòmic i cultural en la Comunitat Valenciana.

Aquesta festivitat exerceix un paper fonamental en la promoció de la gastronomia local, destacant la rica tradició culinària de Riba-Roja de Túria, especialment en el consum d’arrossos.

L’edició actual comptarà amb la participació de més de vint destacats xefs, tant locals com nacionals i internacionals, incloent vint-i-quatre concursants i dues escoles: l’IES de Cullera i el CDT València-Riba-Roja de Túria. Aquesta àmplia participació reforça la rellevància i qualitat de l’esdeveniment, consolidant-lo com un referent per a xefs amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

Amb la coordinació del xef Joan Clement, conegut com el «xef de la memòria», s’incorpora un element de recuperació de receptes emblemàtiques. El seu paper és essencial en la preservació i transmissió de les tradicions culinàries locals, subratllant la importància de conservar les receptes fonamentals en la història gastronòmica dels Riberes del Túria.

A més de la participació de xefs destacats, els assistents podran gaudir de tallers de cuina dissenyats especialment per als més petits, demostracions culinàries en viu i delicioses degustacions de l’Arròs dels Riberes del Túria, ressaltant la diversitat de sabors que ofereix la regió. El jurat estarà compost per dues reconegudes estrelles Michelin, així com personalitats del món de la cultura i l’agroalimentació.

La Festa de l’Arròs s’alinea amb el projecte municipal GastroRiba, que busca posicionar a Riba-Roja de Túria com a referent en cuina històrica, productes locals i alimentació sostenible. La col·laboració d’entitats públiques i privades del sector de la restauració reforça el compromís de revitalitzar i difondre la gastronomia local com a recurs turístic.

Per a l’alcalde de Riba-Roja, Robert Raga, «aquest esdeveniment contribueix significativament a posar en valor els sabors autèntics i els productes locals, enfortint així la identitat gastronòmica de la comarca. A més», afegeix, «és una important aposta en el reconeixement i la posada en valor de la gastronomia com a reclam turístic».

Compartir en redes sociales