‘Catarsi’ arriba a Riba-roja: Una exposició d’art contemporani en L’ECA

L’ECA, Espai d’Art Contemporani ‘Es Castell’, es va convertir en l’escenari de presentació de l’exposició ‘Catarsi: Processos en l’art, l’home i la naturalesa’, que es va inaugurar el dia de hui a les 19.00 hores i estarà oberta al públic des del 20 de setembre fins al 7 de gener.

Aquesta exposició col·lectiva compta amb la participació de 36 reconeguts artistes i forma part de les activitats d’Obert València, organitzades per LAVAC (Associació de Galeries d’Art de la Comunitat Valenciana), que es duran a terme del 22 al 29 de setembre i inclouen xarrades, tallers, activitats i rutes per 19 espais expositius a la ciutat de València.

‘Catarsi’ reuneix 54 obres de 19 galeries de tota la Comunitat Valenciana, destacant la participació de galeries de València, Alacant i Castelló. L’exposició ofereix una àmplia gamma d’obres d’art contemporani que aborden temes diversos relacionats amb la societat i la naturalesa.

Durant la presentació de l’exposició, la comissària Alicia Ventura va destacar que «la catarsi és la situació més comuna que ha provocat grans obres, creacions que conformen un corpus que defineix, en molts casos, els principals problemes als quals ens enfrontem en el segle XXI». En aquesta mostra, es ressaltaran aquests elements catàrtics, accions alliberadores que han portat a l’artista a posar sobre la taula els problemes de la nostra societat, fent-nos conscients i fins i tot proposant solucions.

Rosa Santos, presidenta de LAVAC, va agrair a l’Ajuntament de Riba-roja l’oportunitat de reunir les galeries d’art contemporani de la Comunitat Valenciana i atraure a destacades personalitats del món de la cultura i l’art, convertint aquest esdeveniment en un dels més destacats a la Comunitat Valenciana.

El regidor d’Art i Cultura, José Manuel Vila, va destacar la diversitat com una font de riquesa cultural i va assenyalar que Espanya és un país divers i culturalment ric, com el demostra aquesta exposició, ‘Catarsi’.

Per part seua, l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va ressaltar que ‘Catarsi’ ofereix una magnífica oportunitat per a gaudir de l’art en el seu estat pur, en un espai singular com a L’ECA, que en els últims anys s’ha consolidat com un lloc de diàleg i creació artística, un espai d’experimentació obert al món. Raga va felicitar a LAVAC per la iniciativa i per la seua dedicació en el desenvolupament i foment de la cultura i l’art a la Comunitat Valenciana.

 

 

Compartir en redes sociales