Carlos Mazón Lidera Iniciativa per a Unir València i Madrid en un Front Comú de Desenvolupament Econòmic

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, participa en el Foro sobre Municipalismo organizado por el Club Información.EFE/ Manuel Lorenzo

El líder de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha posat en relleu la urgència de forjar una aliança estratègica entre la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid. Aquesta iniciativa, més que una simple cooperació, cerca convertir a totes dues regions en pilars fonamentals per a l’avanç econòmic d’Espanya. En un context on l’impuls del govern central sembla insuficient, Mazón aposta per l’autonomia regional com a motor de progrés.

La preparació d’aquesta aliança s’ha evidenciat en una reunió recent entre Mazón i Ruth Merino, consellera d’Hisenda, on s’han delineat els temes per al Consell de Política Fiscal i Financera i el crucial cim empresarial entre totes dues comunitats, prevista per al 12 de desembre. Aquesta trobada s’enfocarà en la construcció d’un eix vital de logística i mobilitat, recolzat per polítiques sostenibles i un règim fiscal beneficiós per a les empreses.

Un tema central per a Mazón és la necessària ampliació del Port de València, un projecte que va més enllà de la importància local i es posiciona com un element crític per al desenvolupament logístic de tot el país. Aquesta ampliació significaria un salt qualitatiu en la distribució de mercaderies a nivell nacional i internacional.

La cimera València-Madrid comptarà amb la presència de personalitats destacades de totes dues regions, incloent-hi Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid. Es donaran cita representants de sectors clau com el Port de València i empreses de renom en diferents indústries. Es debatran projectes de gran envergadura com el Corredor Mediterrani i la millora de les connexions ferroviàries, buscant potenciar la mobilitat i el comerç entre el centre d’Espanya i Portugal.

Mazón subratlla la urgència de reformular el model de finançament autonòmic actual, evitant desigualtats regionals i decisions influenciades per la política partidista o moviments separatistes. Amb aquesta visió, el cim empresarial no sols es perfila com un esdeveniment de col·laboració econòmica, sinó com una fita en la redefinició de les relacions interregionals i en l’enfortiment d’un model de desenvolupament compartit en l’escenari nacional.

Compartir en redes sociales