Carlos Mazón, investit president de la Generalitat Valenciana amb el suport del PP i Vox

El candidato del PP a las elecciones autonómicas del 28 de mayo, Carlos Mazón, ha sido investido president de la Generalitat Valenciana en una votación en Les Corts en la que ha contado con el apoyo de su grupo y de Vox, con 53 votos a favor de su candidatura. EFE/ Kai Forsterling

Carlos Mazón, candidat del Partit Popular (PP) a les eleccions autonòmiques, ha sigut investit com a president de la Generalitat Valenciana en una votació celebrada en Les Corts. El suport del seu grup polític i de Vox ha sigut determinant, aconseguint un total de 53 vots a favor de la seua candidatura.

Després de pronunciar un discurs en el qual va detallar les seues propostes de govern per a la Comunitat Valenciana, Mazón va escoltar i va respondre a les intervencions dels grups parlamentaris, entre els quals es trobaven el PSPV-PSOE, Compromís, Vox i el propi PP. Posteriorment, es va procedir a la votació, en la qual va rebre un suport majoritari per part dels membres de la Cambra, conformada per 99 escons.

En concret, els 40 diputats del PP i els 13 de Vox van votar a favor de la investidura de Mazón, sumant un total de 53 vots a favor. Per part seua, els 31 diputats del PSPV-PSOE i els 15 de Compromís van votar en contra, sumant un total de 46 vots en contra.

El diumenge 28 de maig, el Partit Popular va aconseguir un sorprenent resultat en les eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana, obtenint la victòria en els comicis i garantint així el seu retorn al govern de la Generalitat, posició que va ocupar des de 1995 fins a 2015. D’aquesta manera, es posa fi a huit anys de govern del Botànic, liderat pel socialista Ximo Puig.

La votació va concloure amb aplaudiments per part dels diputats de les bancades del PP i Vox, així com dels altres grups presents en la sessió.

Compartir en redes sociales