Carlos Mazón convoca una reunió amb AVL per a enfortir el diàleg i la concòrdia

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, realiza una visita institucional al Ayuntamiento de Gandia, donde le recibe su alcalde José Manuel Prieto (d).EFE/ Natxo Frances

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat la convocatòria d’una reunió amb la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verónica Cantó, programada per a l’11 de setembre. L’objectiu principal d’aquesta trobada és obrir «una nova etapa de diàleg i concòrdia», orientada a promoure «gestos» i «sensibilitat» que abasten a tota la població valenciana.

Durant la seua visita a Gandia (València), Mazón va expressar que el Consell reconeix plenament l’autoritat científica i acadèmica de l’AVL. Aquestes declaracions van sorgir després que el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, fera comentaris sobre l’AVL la setmana passada, afirmant que aquesta institució no posseeix «la veritat absoluta».

El president de la Generalitat va subratllar que el respecte cap a l’autoritat acadèmica i científica de l’AVL és un principi innegociable per al Consell. Va assegurar que aquest òrgan estatutari mereix «absolut respecte» per part de l’administració regional.

En relació amb les recents declaracions i missatges en xarxes socials de membres de Vox que han defensat l’ús d’un valencià alternatiu a les normes de l’AVL, Mazón va reiterar que les comunicacions oficials de la Generalitat Valenciana s’expressen conforme a les normes establides per l’AVL.

La reunió entre Carlos Mazón i Verónica Cantó es perfila com un pas important per a fomentar l’enteniment i la cooperació en qüestions lingüístiques en la Comunitat Valenciana. La intenció és avançar cap a una major cohesió i comprensió en relació amb la llengua valenciana i la seua diversitat d’usos.

Compartir en redes sociales