Carlos Mazón Anuncia un Pressupost Rigorós i Reforma Fiscal per a Revitalitzar la Regió

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en una imagen reciente. EFE/Daniel Gonzalez

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha revelat hui el seu compromís d’implementar retallades en la despesa innecessària en els primers pressupostos del seu mandat, qualificant-los com «molt audaços i valents». Va destacar que estes retallades no afectaran els serveis públics, que, per contra, seran enfortits.

En declaracions als mitjans després de la presa de possessió de la presidenta del port de València, Mazón va emfatitzar que les decisions seran rigoroses en els aspectes econòmics, de gestió i polítics, així com en el sector públic. Va reconéixer que és un desafiament abordar «la pitjor herència de la història», marcada per un deute rècord i un dèficit significatiu heretats de l’anterior govern.

El President va subratllar el seu compromís de garantir i consolidar els serveis públics, destacant la importància de la sanitat, els serveis socials i l’educació. Al mateix temps, es va referir a la necessitat d’esforçar-se en la gestió econòmica, reduint despeses supèrflues i avaluant l’eficiència dels recursos públics.

Carlos Mazón va assenyalar que s’estan prenent mesures per a eliminar el que ell considera despeses innecessàries en l’administració, destacant la reducció d’assessors i càrrecs polítics. També va anticipar que el pressupost autonòmic per a 2024 serà rigorós en este sentit, però permetrà el creixement necessari per a la regió i una reforma fiscal que alleujarà la càrrega tributària, que actualment és insostenible.

Els pròxims pressupostos es caracteritzaran pel seu rigor en la gestió i el procés d’eliminació gradual de despeses no essencials. El President va emfatitzar que estes decisions es prendran amb determinació i en benefici de la regió.

A més, Mazón va subratllar que es reforçaran els serveis públics, enfocant-se a millorar l’atenció sanitària i reduir les llistes d’espera, assegurant que les ajudes a la dependència arriben als qui les necessiten. També va expressar la importància de gestionar adequadament els serveis socials a través de col·laboració públic-privada o millorant la gestió pública directa, prioritzant sempre la qualitat assistencial.

El President va destacar recents decisions en els departaments de salut de Manises i Dénia per a millorar la gestió de la sanitat pública i va anticipar una estratègia similar en altres àmbits per a garantir eficàcia i qualitat en els serveis públics.

Compartir en redes sociales