Balanç de Setmana Santa: Ocupació Hotelera en la Comunitat Valenciana

L’ocupació hotelera durant la recent Setmana Santa ha aconseguit aproximadament el 80%, gràcies a les reserves d’última hora, segons informa la patronal Hosbec. No obstant això, aquest percentatge ha estat lleugerament inferior al registrat en 2023, en part a causa de les imprecises previsions meteorològiques.

A la ciutat de València, els hotels associats a Hosbec han experimentat una ocupació del 89,6%, arribant alguns d’ells a estar completament plens. El bon ritme de les reserves d’última hora i l’escassa quantitat de cancel·lacions en els últims set dies han contribuït significativament a aquest resultat.

Gandia, un altre dels destins populars, ha aconseguit una ocupació del 89%, seguint la mateixa tendència que València i contribuint a la mitjana provincial del 87,9%.

Encara que les condicions climàtiques no van ser tan adverses com es pronosticava, les previsions meteorològiques van influir en alguns destins de la província d’Alacant, com Benidorm, que va registrar una ocupació final del 78,7%, lluny del 86% de l’any anterior. La Costa Blanca, incloent-hi llocs com l’Alfàs del Pi/ El Albir i Altea, ha aconseguit un 79,5% d’ocupació.

A la província de Castelló, l’ocupació ha estat del 82%, amb una afluència de prop de 66.000 persones al festival de música «Sant Sant» a Benicàssim, la qual cosa ha contribuït a un 90% d’ocupació en aquest municipi, i un 77,7% a Peníscola.

El president de Hosbec, Fede Fuster, ha destacat que «la Setmana Santa ha ofert resultats variats en la Comunitat Valenciana», atribuint les diferències en ocupació a les previsions meteorològiques, que finalment no es van complir íntegrament, afectant especialment destins com Benidorm i la Costa Blanca.

Compartir en redes sociales