Avanços Prometedors en el Projecte del Nou Centre de Salut de Riba-roja

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat de les regidores d’Urbanisme, Teresa Pozuelo, i de Sanitat, Esther Gómez Laredo, es va reunir aquest matí amb el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco José Ponce, per a discutir el projecte del nou Centre de Salut de Riba-roja, que se situarà en una parcel·la de 1.958 metres quadrats en Pacadar.

En la reunió van ser presents també el director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López Redondo, i la directora general d’Atenció Primària, Eva Suárez.

El responsable de Sanitat va expressar el seu compromís d’agilitzar els tràmits necessaris perquè les obres de la nova infraestructura sanitària s’adjudiquen a la fi de 2024. Després de la cessió del terreny per part de l’ajuntament, el projecte es troba en procés de validació per part de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, que emetrà un informe de viabilitat patrimonial a la fi d’octubre.

Una vegada completat aquest tràmit, es procedirà a la licitació del projecte tècnic i, posteriorment, a la construcció del centre de salut, amb un cost aproximat de 6 milions d’euros i un termini d’execució d’any i mig.

El centre de salut de Riba-roja estarà equipat amb 13 metges de família, 3 infermeres, 1 pediatre, 1 fisioterapeuta, 2 auxiliars d’infermeria, un d’ells especialitzat en rehabilitació, 1 auxiliar administratiu i 1 conserge. Actualment, el fisioterapeuta i l’auxiliar d’infermeria de la unitat de rehabilitació es troben en un edifici cedit per l’ajuntament al carrer Garelli i Pastor. Al costat del futur centre de salut de Pacadar es construirà una zona de rehabilitació i un punt d’ambulàncies Samu (Servei d’Atenció Mèdica Urgent).

Els terrenys on se situarà el nou centre de salut formen part dels 50.000 metres quadrats adquirits per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria després de la seua aprovació en el Ple en 2021. Aquests terrenys estaven inclosos en el programa d’actuació integrada (PAI) que preveia la construcció de més de 555 habitatges i que va ser anul·lat a causa de l’incompliment de l’urbanitzador del pla urbanístic. Una vegada que el nou centre de salut de Pacadar entre en funcionament, el centre de salut actual continuarà atenent la zona cèntrica i els barris circumdants.

Les noves instal·lacions de salut satisfaran la demanda d’atenció mèdica d’aproximadament 35.000 residents de Riba-roja de Túria i la localitat veïna de Loriguilla. Estaran situades en un lloc privilegiat amb connexions al transport públic, incloent-hi una parada del Conecta Metre, i accessos per als vianants per a ciclistes pròxims.

Després de la reunió, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va destacar la «bona sintonia» amb els responsables de Sanitat i va subratllar que «el nou Centre de Salut és fonamental per al nostre municipi, donat el creixement exponencial de la població al qual hem de brindar un servei assistencial de qualitat en instal·lacions adequades per a aquesta prestació».

Compartir en redes sociales