Aliança Estratègica entre la Comunitat Valenciana i Madrid per a Impulsar el Comerç, la Sostenibilitat i la Logística

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la formació d’una «unió estratègica» amb la Comunitat de Madrid. Aquest acord, que es consolidarà en una trobada bilateral prevista per a demà dimarts, se centrarà en àrees clau com el comerç, la sostenibilitat i la logística, fonamentals per a fomentar la competitivitat i el progrés.

Mazón ha destacat l’enfocament de la Comunitat Valenciana a establir aliances i plataformes de creixement amb altres regions, apuntant a futures col·laboracions amb Múrcia, Andalusia, Balears en l’àmbit turístic, i Aragó en termes de logística. Aquesta iniciativa sorgeix de la necessitat de promoure un desenvolupament conjunt davant la percepció d’una gestió central insuficient per part del Govern d’Espanya.

La reunió amb Madrid, segons el president, serà crucial per a enfortir les relacions comercials, amb un èmfasi particular en el port de València com un punt neuràlgic per a la península. A més, s’abordaran temes de sostenibilitat i logística, buscant solucions que beneficiïn a totes dues comunitats i, per extensió, a tota Espanya.

Mazón ha ressaltat la importància d’aquesta col·laboració, indicant que Madrid mira cap a la Comunitat Valenciana com un soci essencial i viceversa. La Generalitat té plans d’expandir aquestes connexions amb altres territoris espanyols, buscant establir una nova dinàmica de col·laboració i lideratge regional a Espanya.

Aquest nou enfocament, segons Mazón, reflecteix un canvi en la manera de concebre les relacions interterritorials a Espanya. La Comunitat Valenciana aspira a ser un motor d’iniciatives i projectes, marcant la seva pròpia estratègia de col·laboració i avançant cap a un futur més competitiu i pròsper.

Compartir en redes sociales