Ajuntament de València Reforça la Lluita contra els Grafitis i Pintades en Monuments Històrics

Imagen de archivo de un grafiti. EFE/Ana Escobar/Archivo

L’Ajuntament de València ha pres mesures enèrgiques per a abordar el creixent problema dels grafitis i pintades vandàliques que afecten els monuments històrics municipals. Amb el propòsit de preservar el patrimoni cultural i mantindre una imatge neta i respectuosa de la ciutat, s’ha contractat un servei especialitzat de neteja que s’encarregarà d’eliminar aquestes manifestacions en els elements artístics i arquitectònics.

El nou dispositiu de neteja, valorat en 18.000 euros, ha sigut establit per a abordar l'»apressant necessitat» de protegir els monuments històrics i artístics de València dels danys causats pels grafitis i pintades vandàliques. L’empresa seleccionada per a dur a terme aquesta tasca és Neteges Iberolimp, una entitat especialitzada en serveis de neteja i manteniment.

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, va subratllar la importància d’aquesta mesura en la preservació del patrimoni. «L’augment incessant en els últims anys del nombre de grafitis i pintades vandàliques realitzades sobre el patrimoni històric i artístic disposat en la via pública de la ciutat de València, els quals generen danys importants i, a vegades, irreparables per al patrimoni», va assenyalar.

Neteges Iberolimp s’encarregarà de dur a terme el servei de neteja i manteniment en elements urbans singulars, monuments històrics i altres elements i edificis protegits a la ciutat. El contracte té una duració estimada de 10 mesos i un pressupost total de 18.148,79 euros.

Aquesta iniciativa se suma a un altre contracte recentment signat amb la Companyia Especial d’Ocupació i Integració, que abastarà un període de cinc anys i una suma de 4 milions d’euros. Aquest contracte té com a objectiu mantindre net l’espai públic de grafitis i cartells en tot el terme de València, reforçant així la lluita contra la proliferació d’aquestes manifestacions no autoritzades.

Amb aquestes accions, l’Ajuntament de València busca salvaguardar la rica herència cultural de la ciutat i garantir que els monuments històrics es mantinguen en condicions òptimes per al gaudi de la comunitat i les futures generacions.

Compartir en redes sociales