Ajuntament de València Aprova Moció Contra els Acords d’Investidura de Pedro Sánchez amb Tensió en el Debat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en una imagen reciente. EFE/Daniel Gonzalez

El ple extraordinari de l’Ajuntament de València, marcat per un debat tibant i qualificat de partidista per l’oposició, ha culminat este dimecres amb l’aprovació d’una moció en contra dels acords que facilitaran la investidura de Pedro Sánchez. La moció, impulsada pel PP i Vox, ha enfrontat resistència de Compromís i PSPV.

La votació ha resultat en 17 vots a favor i 16 en contra, incloent onze punts clau com el ferm compromís amb la Constitució, el suport total al Cap de l’Estat i el rebuig absolut als acords entre el PSOE, Sumar, i diversos partits regionals i nacionalistes. La moció també sol·licita al Defensor del Poble un informe extraordinari sobre la Llei d’Amnistia, al·legant la seua possible infracció de drets fonamentals, i la possibilitat d’un recurs d’inconstitucionalitat contra esta.

A més, la moció critica la cessió del 100% dels tributs a Catalunya i secunda recents declaracions de diferents associacions judicials, així com la mobilització social pacífica i respectuosa.

El regidor del PP, Juan Carlos Caballero, ha defensat la moció argumentant que els acords de Sánchez atempten contra l’Estat de Dret i obrin la porta a un referèndum que podria trencar la unitat territorial d’Espanya. També ha criticat l’amnistia per considerar-la una forma d’impunitat i un comerç amb la llei i la Constitució.

Per part seua, Juanma Badenas, portaveu de Vox, ha expressat preocupació pel que veu com una involució en la igualtat i defensa dels drets humans a Espanya, criticant la intervenció legislativa en el poder judicial i els acords entre Puigdemont i Sánchez.

La socialista Sandra Gómez ha lamentat la convocatòria del ple, acusant l’alcaldessa María José Catalá de convertir l’Ajuntament en seu del seu partit i d’actuar com a agitadora en lloc d’alcaldessa de tots. Gómez ha recordat que Espanya va rebutjar un govern amb Vox i ha assenyalat els pactes previs del PP amb partits nacionalistes.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha criticat la convocatòria del ple per considerar-la aliena als interessos valencians i ha donat la benvinguda irònica al PP a la defensa de la Constitució, recordant l’oposició d’alguns diputats d’AP a esta. Ribó ha defensat la investidura de Sánchez, subratllant que comptarà amb el suport democràtic de la majoria i ha argumentat que l’amnistia podria ser positiva per a resoldre un problema polític en el qual el PP té responsabilitat.

Compartir en redes sociales