Ajornament de vaga en estacions d’ITV davant perspectiva d’acord salarial

El comitè de vaga de les estacions d’ITV ha decidit postergar els aturs i manifestacions prevists amb la finalitat de facilitar un acord d’equiparació salarial, després d’una reunió urgent celebrada la nit del dijous a Benidorm (Alacant).

Aquesta determinació es va prendre després que la consellera d’Indústria, Nuria Montes, qualifiqués de «irresponsable» la decisió dels treballadors de les ITV de mantenir les mobilitzacions durant la Setmana Santa, malgrat haver fixat una data per a resoldre el conflicte i aconseguir l’equiparació salarial el pròxim 9 d’abril.

Montes va proposar una reunió urgent del comitè de vaga el mateix dijous per a exposar als sindicats el full de ruta planificat per a l’equiparació i sol·licitar-los que reconsideressin la seva postura «a causa del perjudici que podria ocasionar als ciutadans».

Segons van informar CCOO i UGT en un comunicat conjunt, durant la reunió del dimecres en el consell d’administració de Sitval, la consellera va presentar un informe legal que permetria l’equiparació salarial de les plantilles en les pròximes setmanes.

Els sindicats valoren aquest compromís i esperen una solució per a resoldre les grans disparitats salarials, que en alguns casos arriben fins al 40%.

Per tant, el comitè de vaga de les estacions d’ITV ha decidit posposar els aturs i mobilitzacions planificades per a afavorir l’acord d’equiparació salarial.

CCOO i UGT han especificat que s’ha elaborat una acta en la qual es detallen les dates per a concretar l’acord: l’aprovació en el consell de Sitval del pròxim 9 d’abril de l’informe legal que facilitarà l’equiparació; el pagament dels endarreriments de les nòmines corresponents a 2023 dins dels vuit dies posteriors al consell; i el lliurament de la resta de les quantitats, corresponents a l’any 2024, amb un termini màxim fins al 15 de maig.

Tots dos sindicats valoren aquest compromís i suspenen les protestes programades per a la setmana vinent, a l’espera d’una solució per a l’equiparació salarial dels treballadors de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, una mesura que afecta aproximadament 300 persones.

Destaquen que la discriminació salarial és especialment notable a la província d’Alacant, on es registra una diferència de fins a 700 euros en llocs de treball similars.

Compartir en redes sociales