La Comunitat Valenciana lidera amb 159 Banderes Blaves en 2024

La Comunitat Valenciana ha tornat a destacar-se com a líder en l’obtenció de Banderes Blaves a Espanya enguany, aconseguint un total de 159, sis més que l’any anterior. Aquesta distinció reconeix la qualitat de les platges en termes de neteja, seguretat i serveis oferts als banyistes.

Entre les novetats d’enguany, s’han afegit a la llista de platges guardonades Dels Torres a Vila Joiosa-Alacant, Pobla Marina en Pobla de Fornals-València i Rabdels a Oliva-València. A més, sis municipis valencians mantenen la bandera des de l’inici del programa en 1987 sense interrupció.

A nivell nacional, Espanya continua sent líder mundial en l’obtenció de Banderes Blaves, amb un total de 638 platges certificades aquest estiu. Aquesta distinció, atorgada per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), reconeix l’excel·lència en la qualitat de l’aigua, els serveis playeros i la seguretat dels banyistes.

La secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez Grau, va emfatitzar la importància de preservar el litoral i promoure la sostenibilitat en totes les accions socials i polítiques. Per part seva, el president de Adeac, José Palacios, va destacar la qualitat dels espais litorals i va esmentar les comunitats autònomes que encara no compten amb Banderes Blaves.

Entre les platges que reben la distinció per primera vegada enguany es troben El Toyo a Almeria, Cambriles en Gualchos-Granada, El Encinarejo en Andújar-Jaén i Zona de Banys de Fòrum a Barcelona-Catalunya, entre altres. A més, es reconeix l’esforç en la gestió d’arribatges i l’accessibilitat a les platges.

Quant als serveis de socorrisme i atenció a persones amb discapacitat, es destaquen municipis com a Sant Ferran a Cadis, Màlaga a Màlaga i Teulada a Alacant. La gestió ambientalment responsable i la millora en la qualitat de les aigües són aspectes fonamentals per a mantenir aquestes distincions.

Compartir en redes sociales