IPC en la Comunitat Valenciana: Lleuger Augment a l’abril, per sota de la Mitjana Nacional

Segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), els preus en la Comunitat Valenciana van experimentar un augment del 0,6% el mes d’abril passat, lleugerament per sota de la mitjana nacional que es va situar en el 0,7%.

En el primer quadrimestre de l’any, la Comunitat Valenciana acumula un increment de l’índex de preus de consum (IPC) del 1,8%, en línia amb la mitjana nacional del 1,9%, mentre que en termes interanuals l’augment és del 3,3%.

A nivell regional, totes les comunitats van registrar un augment en els preus durant el mes d’abril passat, sent més pronunciat a Melilla (1,2%) i Balears (1%), i més moderat a Navarra i Aragó, amb un 0,5% en ambdues.

Quant a la inflació anual, Galícia lidera amb un 3,7%, seguida de Balears i Castella-la Manxa amb un 3,6%. D’altra banda, Navarra se situa com la comunitat amb menor inflació, amb un 2,9%, mentre que La Rioja, Múrcia, Madrid i Cantàbria es mantenen en un 3,2%.

En el primer quadrimestre de l’any, Balears i País Basc acumulen un increment del 2,2%, set dècimes per sobre de Navarra i Canàries, que registren un 1,5%.

A nivell nacional, l’IPC va augmentar a l’abril fins al 3,3% interanual, una dècima més que el mes anterior, a causa de l’encariment del gas i al menor abaratiment de l’electricitat. Els aliments també van experimentar un increment, arribant al 4,7%.

Compartir en redes sociales