Debat sobre el Franquisme i les Lleis de la Concòrdia: Discurs de Pedro Sánchez a casa Mediterrani

En un esdeveniment commemoratiu a casa Mediterrani d’Alacant, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha criticat a la dreta espanyola per no haver superat uns certs debats, com referir-se al Franquisme com una dictadura. A més, ha advertit sobre el perill del revisionisme històric en les normes que s’estan preparant en diverses comunitats autònomes, les quals pretenen denominar com a lleis de ‘concòrdia’.

Sánchez, acompanyat per diversos ministres i el director de Casa Mediterrani, ha denunciat les anomenades ‘lleis de la concòrdia’ promogudes pel PP i Vox en la Comunitat Valenciana, Aragó i Castella i Lleó, qualificant-les com un atac al dret internacional i un atemptat contra la democràcia i la dignitat de les víctimes.

En el seu discurs, el president ha emfatitzat que la història no ha d’utilitzar-se com a eina política i ha rebutjat els intents de tergiversar el significat d’uns certs esdeveniments històrics, com el Franquisme. A més, ha subratllat la importància de defensar la memòria històrica i ha lliurat diplomes de Reconeixement i Reparació a exiliats republicans.

Aquest acte d’homenatge coincideix amb l’aniversari de la partida del vaixell anglès ‘Stanbrook’ cap a Orà (Algèria) amb milers de persones que fugien de la guerra civil espanyola. El ‘Stanbrook’ es va convertir en un símbol de l’exili espanyol i en una de les odissees més esquinçadores de la República, portant a bord a una petita part dels refugiats que s’amuntegaven en el port d’Alacant en 1939.

La valentia del capità del ‘Stanbrook’, qui va arriscar la seva vida per a salvar a milers de persones, continua sent recordada com un acte d’humanitat enmig de la tragèdia.

Compartir en redes sociales