Controlat l’incendi forestal a Riba-roja de Túria després d’intensa jornada d’extinció

L’incendi forestal que es va iniciar el dissabte a la tarda en el terme municipal de Riba-roja de Túria, a València, ha estat finalment contingut aquest diumenge a la tarda, mentre que les autoritats continuen investigant les seves causes.

Segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, el foc va ser controlat a les 19.22 hores, després de deslligar una intensa activitat d’extinció que va incloure el confinament temporal d’una urbanització pròxima i la interrupció del servei del metro.

L’incendi, que va tenir lloc prop de la urbanització Masia de Traver i el Parc Natural del Túria, va provocar la mobilització d’un important dispositiu d’extinció, que va incloure mitjans aeris, brigades forestals, bombers i voluntaris.

A mesura que avançava la tarda, es van prendre mesures preventives, com el confinament temporal de la urbanització i la suspensió del servei de metro en unes certes estacions. Encara que no es van reportar danys personals greus, algunes persones van rebre tractament per inhalació de fum, i es van registrar danys materials menors en alguns habitatges.

L’alcalde de Riba-vermella, Robert Raga, va anunciar que realitzaran una anàlisi exhaustiva de la zona afectada, que abasta aproximadament 14 hectàrees. Va destacar a més que aquesta àrea del Parc Natural del Túria ha experimentat diversos incendis en l’últim mes.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va informar que la Guàrdia Civil està investigant les causes de l’incendi forestal, subratllant la importància d’esclarir el succeït.

Compartir en redes sociales