Vilamarxant ha combinat folklore i actualitat per a celebrar les festes nadalenques

La localitat de Vilamarxant afronta unes setmanes de gran activitat gràcies a la programació que ha organitzat l’Ajuntament en col·laboració amb les diferents entitats del municipi.
El folklore i la tradició sempre tenen un paper protagonista en estes dates festives en la localitat del Camp de Túria. De fet, activitats com el Concurs de Rastreres o els tradicionals balls dels pastorets són sinònim de l’arribada del Nadal.

De fet, els més xicotets de Vilamarxant viuran una nova edició del Concurs de Rastreres que, com mana la tradició, se celebrarà la vespra de Nadal als carrers del municipi.

Des de fa dècades se celebra este certamen que el seu origen es perd en el temps i que no es coneix el moment exacte en el qual naix. Els xiquets i xiquetes eixiran als carrers per a fer tot el soroll possible i festejar que el Nadal ha arribat un any més acompanyats de familiars i amics.

Els participants arrosseguen grans tires de llandes unides entre si amb filferro amb l’objectiu de fer molt de soroll. L’origen d’esta celebració popular no es coneix amb exactitud, encara que algunes fonts apunten al fet que es realitzava per a anunciar el naixement de Jesús en la vespra de Nadal.

D’altra banda, el Consistori ha organitzat per a Nit de Nadal una festa amb l’orquestra La Metro a partir de la 1 de la matinada a l’Esplanada de l’Institut. Els veïns de Vilamarxant tindran l’oportunitat de divertir-se, ballar i cantar després dels compromisos familiars.

A més, el 25 de desembre el Grup de Danses i Pastorets de la localitat recorrerà els carrers de Vilamarxant mentre canten i ballen danses. Esta tradició, recuperada fa 40 anys, recorda als jornalers que feien llenya a les muntanyes i que per Nadal baixaven al poble i demanaven les estrenes per a obtindre un xicotet sobresou.

La Sant Silvestre Solidària, la Fira Infantil, el Musical Infantil “El Circ” o les campanades infantils són altres activitats marcades en roig en el calendari i que podran realitzar-se durant les pròximes setmanes.

Compartir en redes sociales