València Compensarà la Petjada de Carboni de la ‘Cities Climate Week’ amb Accions en l’Horta

València compensarà amb accions en l’horta la petjada de carboni que produïsquen les conferències de la ‘Cities Climate Week’, que se celebraran la setmana que ve a la ciutat i concentraran a 900 persones, entre assistents i personal, i 200 ciutats europees.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que es calcularà la petjada de carboni de la setmana del clima per a posteriorment compensar-la amb accions en l’horta. «Som la ciutat que té l’horta periurbana més important d’Europa i compensar el CO₂ d’un esdeveniment com aquest perquè siga absorbida i compensada en l’horta és una sort i un privilegi», ha explicat.

La ‘València Cities Climate Week’ és l’acte més important en el marc de la Capitalitat Verda Europea de la ciutat, una setmana que concentrarà a 900 persones, entre assistents i personal, 200 ciutats europees, i en la qual es desenvoluparan 70 actes, tallers i conferències.

L’alcaldessa ha sol·licitat canvis en la normativa estatal perquè la compensació de la petjada de carboni també es puga fer en els aiguamolls i no sols en reforestació, perquè València vol «fer un passet més» i exercitar la compensació en l’Albufera.

«Comencem en l’horta i també sol·licitarem eixe canvi de normativa perquè es puga compensar a futur en l’Albufera», ha assenyalat.

Per al càlcul de la petjada de carboni s’aplicarà el projecte HortiGO2, que permet valorar l’absorció de CO₂ i l’impacte hídric a través de l’agricultura sostenible de l’horta, de manera que l’horta es convertirà en un model de com l’agricultura pot tindre un paper essencial en la mitigació dels efectes del canvi climàtic i ser una aliada «poderosa» en la lluita contra l’emergència climàtica, segons informa l’Ajuntament.

Amb aquesta iniciativa, que té voluntat de permanència, l’empresa valenciana Global Omnium es converteix en un dels patrocinadors verds de la Capitalitat Verda de València.

Compartir en redes sociales