València CF Apel·la al Tribunal Suprem les Sentències sobre la Caducitat del Nou Mestalla

El València CF ha recorregut davant el Tribunal Suprem les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que avalen la caducitat de l’Actuació Territorial Estratègica (LLIGUI) del Nou Mestalla a causa dels diversos incompliments del club, van confirmar fonts del procés a EFE.

Segons va avançar Radi Marca, l’entitat valenciana ha impugnat la resolució que el passat 12 d’abril va recolzar la decisió de la Generalitat de no concedir al València una ampliació dels terminis de la LLIGUI del Nou Mestalla, així com una segona resolució que també donava suport a la decisió posterior del Consell de donar-la per caducada anticipadament a causa dels incompliments del club.

En dues sentències, el TSJCV confirmava que el club va realitzar diversos incompliments en aquest pla urbanístic de 2015, rebutjant els dos recursos del València i recordant, principalment, la seva obligació incomplerta de construir en la fase 1 de la LLIGUI un hotel icònic en la parcel·la del nou Ajuntament de l’Avinguda d’Aragó.

Aquest incompliment va ser un dels arguments de la Conselleria d’Economia Sostenible per a, al novembre de 2021, denegar la reorganització i la pròrroga de les fases previstes per a l’execució de la LLIGUI que va sol·licitar el València. En la seva sentència, el TSJCV va ratificar que el club “va incomplir, per causes únicament imputables a ell i no a l’Ajuntament de València” la seva obligació de construir, “en l’improrrogable termini de tres anys”, aquest hotel.

Per al València CF, la sentència és “arbitrària” i “il·lògica”, ja que es podrien haver pres decisions menys “oneroses” i denúncia la “desproporcionalitat” de l’actuació en una sentència que dona per incomplertes totes les obligacions assumides pel club en la Fase II de la LLIGUI, inclosa la finalització de les obres del Nou Mestalla i la seva posada en marxa, alguna cosa que la pròpia entitat va reconèixer en un escrit al juliol de 2021.

Els magistrats descartaven en la sentència que aquests incompliments es deguessin a “dilacions procedimentals” o “inactivitat” imputables a l’Ajuntament de València.

Compartir en redes sociales