Riba-roja rep la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant ha anunciat a Riba-roja de Túria les deu ciutats reconegudes com a ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ de 2022, entre les quals figura el municipi del Camp de Túria.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat de la Corporació municipal ha rebut a la ministra a les portes del consistori. Després de signar en el Llibre d’Honor, l’alcalde li ha obsequiat amb l’escut de la ciutat i amb una peça artesanal. Posteriorment s’han desplaçat al Castell Municipal, on Morant ha anunciat el nom de les deu ciutats distingides; Algemesí, Castelldefels, Irun, Lugo, Puerto Real, Riba-roja de Túria, Rubí, Sagunt, L’Hospitalet de Llobregat i Vitòria Gasteiz.

Aquestes distincions reconeixen a les ciutats que aposten decididament per la innovació en les polítiques públiques i que potencien en el seu territori estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador. Aquesta distinció també premia el rellevant paper de les entitats locals en la promoció dels seus territoris com a element crucial que determina el desenvolupament econòmic i social.

Amb les noves incorporacions, 93 ciutats de diferents proporcions passen a formar part de la ‘Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació’.

L’Ajuntament de Riba-roja va optar a la convocatòria dins de la categoria de ciutats d’entre 20.001 i 100.000 habitants. Per a la candidatura, l’Ajuntament va presentar una sèrie de projectes i actuacions que giren entorn a diversos eixos; la sostenibilitat, la mobilitat, la transparència, la participació, l’emprenedoria i la formació i la innovació aplicada a la contractació pública. El consistori ha fet un important esforç en matèria d’innovació, amb una inversió total directa per al període 2022-2025 de més de 10,5 milions d’euros.

Compartir en redes sociales