Riba-roja de Túria s’Adhereix al Conveni per a la Construcció d’Habitatges de Protecció Pública

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua adhesió al conveni marc de col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la construcció d’habitatges de protecció pública en la localitat. L’acord del ple municipal va comptar amb el suport de l’equip de govern del PSPV, així com del Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida-Podem i Vox.

El període de vigència de l’acord entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies és de quatre anys, segons el contemplat en la clàusula novena del contracte signat el passat 2 d’abril.

El text aprovat pel ple municipal subratlla que les bases del règim local preveuen com a competències pròpies de les administracions locals “la promoció i gestió de l’habitatge de protecció pública amb criteris de sostenibilitat financera”. A més, afig que els municipis valencians tenen entre les seues facultats “la promoció i gestió d’habitatges”.

L’aprovació d’aquesta adhesió està condicionada a un altre conveni entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Generalitat Valenciana per a la construcció dels habitatges socials, en el qual es detallaran els aspectes tècnics i específics de l’oferta d’habitatge públic. Així, la localitat disposaria d’un total de 50 habitatges socials.

El passat 2 d’abril es va signar un conveni de col·laboració institucional entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a abordar la problemàtica de l’habitatge en la Comunitat Valenciana i mobilitzar sòl públic per a la promoció i construcció d’habitatges de protecció pública.

L’acord del ple municipal de Riba-roja de Túria compta amb el suport de l’alcalde, Robert Raga, qui va destacar la necessitat d’adherir-se al conveni de col·laboració entre les administracions per a impulsar els habitatges públics en el marc de la col·laboració públic-privada.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria va recordar que al setembre de 2022 l’ajuntament va cedir a l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) una parcel·la municipal de 1.179 metres quadrats i una edificabilitat de 4.096 metres quadrats. L’estudi tècnic municipal estableix la possibilitat de construir fins a 28 habitatges protegits, 24 d’elles amb tres dormitoris i 4 amb dos dormitoris i àtic, a més d’un soterrani amb garatge i trasters.

La parcel·la cedida està inclosa en el programa 6 de Fons MRR per a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients del pla de recuperació. Així mateix, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va crear en 2021 l’Agència de l’Habitatge, que ofereix un servei integral d’informació i prestacions en matèria d’habitatge a la ciutadania.

L’alcalde, Robert Raga, va destacar “el compromís d’aquest ajuntament i aquest equip de govern en la cerca de solucions i alternatives a la falta d’habitatge públic per a moltes famílies i joves, i per això, és necessari dur a terme mesures i programes que ajuden a la construcció de més habitatges accessibles per a totes les persones amb majors dificultats”.

Compartir en redes sociales