Riba-roja de Túria Aprova la Restauració de la «Casa de l’Advocat»

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l’expedient administratiu per a la contractació dels obres de recuperació i posada en valor de la coneguda “Casa de l’Advocat” per un valor total de 461.471 euros. Aquest projecte, inclòs en el Pla Conviure, és troba en la seva primera fase d’execució.

La contractació és realitzarà mitjançant un procediment obert i simplificat, amb criteris d’adjudicació socials i mediambientals, alineats amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 sobre “Ciutats i comunitats sostenibles”.

L’actuació convertirà la “Casa de l’Advocat”, situada al carrer Garelli i Pastor, en la futura seu del museu visigot del Pla de Nadal de Riba-roja de Túria. Aquest museu albergarà una exposició de la col·lecció arqueològica descoberta en aquest jaciment, així com un espai per a la interpretació i estudi dels troballes.

L’expedient destaca la necessitat d’habilitar un espai per als restes arqueològiques visigodes trobades a la localitat i per a futures troballes. També s’incorporaren nous usos i espais al museu, ampliant l’ofereix actual com a punt de trobada social a Riba-roja de Túria.

La Casa de l’Advocat, considerada Bé de Rellevància Local, ha estat desocupada durant anys i va ser utilitzada per a diverses escoles taller. L’immoble, construït entre finals del segle XVIII i el segle XIX, reflecteix l’arquitectura dels “cases de poble senyorial” i necessita aquesta restauració per respectar la seva arquitectura original.

La partida pressupostària forma part del Pla anual de contractació de 2024, amb un termini d’execució de 12 mesos dones de la signatura de l’acta de replanteig. És te en compte el codi ètic per a l’aplicació dels mesures de compliance en la contractació pública.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest projecte mostra la sensibilitat cap al patrimoni històric del municipi i el deure de recuperar-l’i rehabilitar-el. Una dels ixes de la vivenda portarà el nom de Conde de Revillagigedo per a l’estudi i anàlisi de la història local.

El consistori te l’objectiu de signar un conveni amb la Universitat de València perquè els estudiants puguen analitzar el llegat rebut del comte.

Compartir en redes sociales