Riba-roja Celebra el Dia de l’Orgull amb un Programa d’Activitats Inclusives

Aquest 28 de juny, Riba-roja commemora el Dia de l’Orgull amb un complet programa d’activitats dissenyat per a reafirmar el seu compromís contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere, i per a donar suport als avanços en drets LGTBI+. L’àrea d’Igualtat ha impulsat diverses accions per a celebrar aquest dia, l’objectiu del qual és visibilitzar i celebrar la diversitat, la inclusió i la creativitat del col·lectiu LGTBIQ+.

La jornada festiva començarà a les 10.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament, amb la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco, i la projecció del vídeo ‘Riba-roja Diversa’.

Durant el matí, s’instal·larà un Punt Arcoiris, dinamitzat per la drag local ‘Querella’. Aquesta acció es va realitzar també els dies 13 i 17 de juny, servint no sols com un espai d’informació i denúncia, sinó també com un símbol visible d’inclusió i suport al col·lectiu. “Volem enviar un missatge clar a la societat: totes les persones són benvingudes i respectades en el nostre municipi. A més, proporcionem un recurs vital per als qui busquen suport o assistència en situacions de discriminació o necessitat”, assegura la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco.

A la nit, a les 22.00 hores, se celebrarà la tradicional Volta a Peu Nocturna, que compleix enguany el seu vinté aniversari, sota el lema ‘Riba-roja, Ciutat Diversa’. L’eixida serà a les 21.00 hores des de les portes de l’Estadi Municipal Roberto Gil i comptarà amb la participació de les drags-queen Xara i Cruela de Xarxa Riverside, els qui llegiran el pregó de la carrera organitzada pel Club d’Atletisme Ribapeu, que atrau a corredors de tota la província. Després de la carrera, es realitzarà el lliurament de trofeus i les artistes convidades oferiran una actuació amb una cançó dedicada a la lluita pels drets LGTBI.

Aquesta acció culmina una sèrie d’iniciatives que reforcen el missatge d’igualtat, com la renovació de la placa dedicada al polític i activista Pedro Zerolo, inaugurada el 28 de juny de 2020, el repartiment de llibres LGTBI a les biblioteques municipals i centres educatius, i la implementació del primer Pla Municipal LGTBI de la Comarca Camp de Túria.

Compartir en redes sociales