Riba-roja aprova una moció del PSPV per a revertir la gestió del Departament de Manises al sector públic

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció del grup socialista en la qual insta a la Generalitat Valenciana a recuperar la gestió del Departament de Manises al sector públic, tal com, finalment, ha anunciat el Consell. La iniciativa de la Generalitat suposa que, a partir del pròxim any 2024, el Departament de Manises passarà a la gestió de l’administració autonòmica.

La moció del grup socialista es fa ressò de la necessitat de retornar a la gestió pública l’actual Departament de Manises que gestiona l’hospital comarcal i el centre de salut de Riba-roja de Túria. “Apostem per prioritzar la qualitat de l’atenció a la ciutadania, el control públic i la transparència dels serveis sanitaris i dels recursos públics, enfront de la gestió privada que ha de rendir comptes a grups empresarials”, subratlla el text aprovat.

La iniciativa plenària del PSPV ha comptat amb el suport dels grups de Compromis, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra mentre que Vox ha apostat per l’abstenció i el vot en contra del Partit Popular i Ciutadans. La proposta va en la línia de progressiva recuperació de la gestió pública dels diferents serveis sanitaris de la Comunitat Valenciana.

El ple se suma, d’aquesta manera, a la voluntat expressada per la Generalitat de no renovar la concessió a l’empresa que porta la concessió de l’hospital de Manises i retornar-la, per tant, a la gestió pública.

Cal recordar que aquest departament va ser privatitzat pel Partit Popular a través d’un contracte de gestió amb el grup *Sanitas l’any 2007 i per un període de quinze anys.

Compartir en redes sociales